Quinze catalans als Jocs Mundials de la Joventut de Trial UCI

31/07/2014
Trial

Quinze catalans als Jocs Mundials de la Joventut de Trial UCI

Aquest cap de setmana es disputaran a la localitat polonesa de Zawiercie, localitat propera a Varsòvia, una nova edició del Jocs Mundials de la Joventut de Trial UCI.  Els Jocs Mundials de la Joventut de Trial UCI és l'esdeveniment internacional més important per als nens i nenes menors de 16 anys d'edat i inclou les categories de principiants (9 i 10 anys), alevins (11 i 12 anys), infantils (13 i 14 anys), cadets (15 i 16 anys) i noies fins a 15 anys.
Polònia acull per segona vegada la cita dels Jocs Mundials, la primera vegada fou a Olkusz l’any 2010, la prova es desenvoluparà vell mig de la localitat de Zawirecie. Serà un traçat semi urbà format per elements naturals.

Pilots catalans

CADETS (15-16) Procedència
JORDI ARAQUE PRAT Roda de Ter
ELOI PALAU PINYANA Viladrau
DOMÈNEC LLADÓ COMAS Argentona
  
 INFANTILS (13-14) Procedència
GERARD TRUEBA TIÓ Abrera
POL DOLZ PÉREZ Matadepera
  
 ALEVINS (11-12) Procedència
ALAN ROVIRA CAMPAÑA Castellar del Vallès
MARTI RIERA ROURA Vic
POL CABRE-VERDIELL BADIA Matadepera
MARTÍ  VAYREDA VENDRELL Olot
TONI GUILLEN BALIL St. Feliu de Codines
  
 PRINCIPIANTS (9-10) Procedència
MARTI YELAMOS BARO St. Antoni de Vilamajor
NIL  BENITEZ GARCIA Argentona
MARTÍ ESQUERDA AMEZUCA Vacarisses
  
 NOIES (Sub15) Procedència
CARLA CABALLE RIBERA Viladecavalls
ALBA HIDALGO HUMANES St. Andreu de Llavaneres

La participació nacional estarà formada per un total de divuit esportistes, quinze de Catalunya i tres més procedents d’Andalusia i Madrid. Això significa que més del 90% dels esportistes que viatjaran a Polònia seran esportistes catalans.
El bon nivell assolit pels esportistes catalans i el bon treball fet per la Federació Catalana de Ciclisme (FCC) a través del Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès, juntament amb l’ampli calendari de proves del circuit català, entre elles Kid’s Cup, Copa Maresme, Copa Osona i Copa Tarragona; així com la tasca realitzada per les diferents escoles repartides per la geografia catalana, consolida Catalunya en la primera línia d’aquest esport.
Cent cinquanta esportistes procedents de divuit països hi seran representats, majoritàriament europeus, enguany Japó hi participarà per tercera vegada amb un destacat nombre d’esportistes.
Els Jocs Mundials de la Joventut de Trial UCI ens desenvolupen en dues fases per a totes les categories, classificatòries i finals. Les proves classificatòries tindran lloc durant la jornada del dissabte dia 2 i serà on els esportistes catalans hauran d’intentar passar el tall per accedir a la fase de les finals dels diumenge dia 3. Només els dotze millors classificats, de cada categoria, accediran a la fase final.

Edicions anteriors

En les diferents edicions dels Jocs Mundials de la Joventut de Trial UCI, que es celebrant des de l’any 2000, cal destacar sis primers llocs obtinguts per esportistes catalans.
Els més recents obtinguts l’edició 2013 a Moudon (Suïssa), on Gerard Trueba d’Abrera i Alan Rovira de Castellar del Vallès obtenien la primera posició en principiants i alevins respectivament, mentre que Carla Caballé de Viladecavalls obtenia el segon lloc en noies sub-15.
L’any 2012 a Vouneuil sous biard (França) Toni Guillén de St. Feliu de Codines i Pol Cabré-Verdiell de Matadepera obtenien la primera i la segona posició en la categoria de principiants respectivament.
L’any 2010 a Olkusz (Polònia) el maresmenc Domènec Lladó i l’osonenc Martí Aran pujaven al graó més alt del podi en la categoria d’alevins i de principiants respectivament.
L’any 2008 a Nortrof (Alemanya) Domènec Lladó va guanyar per primera vegada aquesta important prova en la categoria de principiants.
La ciutat de Mataró acollia  la cita l’any 2007 i la sabadellenca Gemma Abant obtenia el primer lloc en la categoria de noies. El lleidatà Eduard Goixart va guanyar en categoria d’alevins l’any 2001 a Volvic (França).
Aquest excel•lents resultats són la mostra de l’alt nivell que tenen els esportistes catalans i que els situa com referent mundial en aquesta disciplina.

Per saber més sobre els  Jocs Mundials de la Joventut de Trial UCI clicar ens els següents enllaços:
http://youth.ucitrials.pl/ i http://www.uci.ch/