Quinze podis catalans a la segona prova del Campionat d\'Espanya de trial

20/04/2010
Trial

Quinze podis catalans a la segona prova del Campionat d\'Espanya de trial

Joan Figueras en èlit B, Rafa Tibau en júnior, Bernat Seuba en cadets i Martí Aran en principiants van obtenir la primera posició respectivament a la segona cursa del Campionat d´ Espanya de trial celebrada aquest cap de setmana a Ledesma (Salamanca). Per la seva part, Dani Comas en èlit, Andreu Miró en èlit B, Ferran Granollers en júnior, Alex von Arend en sénior, Eloi Paré en cadet, Eduard Aran en infantils, Domènenc Lladó en alevins i Gerard Trueba Tió van obtenir la segona posició respectivament. Finalment Guillem Mauri en júnior, Joan Torras en infantils i Jordi Araque en alevins van obtenir la tercera posició respectivament.
La prova es va desenvolupar a la localitat salamantina de Ledesma, en un paratge immillorable. La climatologia va ser la gran enemiga en algunes categories. El traçat en sec, hagués set perfecte però amb la humitat la cosa va canviar totalment. Els més perjudicats foren els cadets i juniors amb la sortida a les 9h del dissabte, en unes zones completament humides i relliscoses. Les altes puntuacions van ser la nota destacada. Malgrat tot Rafa Tibau i Bernat Seuba es van fer amb el primer lloc.
A primera hora de tarda amb els sènior i elits B les pedres ja s'havien assecat i els problemes d'adherència es van minimitzar oferint un traçat bastant favorable per tots els participants. Joan Figueras es va imposar en èlit B. A les 17:30 va donar començament la prova elit, va ser un espectacle, ja que el traçat era completament sec i segur per arriscar al màxim. Malgrat l'abantatge obtinguda pel navarrès Benito Ros en la primera vota, Dani Comas va obtenir la segona posició.
La jornada de diumenge va començar ennuvolada, la humitat, caigudes, i molts "cincs", van ser la tònica de la jornada. La pluja també va aparèixer sobre les 11h però va ser de curta durada. El sol que va imposar de nou i va ajudar a alguns participants a remuntar posicipnes. Martí Aran va ser el més destacat obtenint la primera posició en principiants.
Destacar la setena posició obtinguda per Lúa Vizcaino, en categoria d'alevins. És la única participant femenina en aquesta categoria.