Rafa Tibau surt líder de Vallter 2000 de la Copa Catalana de trial

22/07/2014
Trial

Rafa Tibau surt líder de Vallter 2000 de la Copa Catalana de trial

La tercera prova de la Copa Catalana Trial 2014 s’ha disputat aquest diumenge a l’estació d’esquí i de muntanya de Vallter 2000 en el municipi gironí de Setcases. La prova considerada com una de les més dures del certamen català ha reunit gairebé a 130 esportistes; la guanyadora femenina ha estat Carla Caballé i el masculí Abel Mustieles.
La pluja caiguda just abans de la sortida elit masculí ha fet canviar totalment l’estratègia dels participants en unes zones especialment tècniques i a priori senzilles en condicions normals.  Aquesta pluja també ha afectat la prova elit femení, amb sortida a primera hora i amb les zones completament seques, el traçat s’ha complicat amb la presència de l’aigua. Afortunadament la pluja ha anat desapareixent i finalment s’ha imposat el sol després d’un matí d’aigua i boira.
L’aragonès Abel Mustieles s’ha imposat de nou amb només cinc punts per davant de Rafa Tibau amb 10 i de Bernat Seuba amb 15. El segon lloc obtingut per Tibau li permet recuperar de nou el liderat per davant de Sergi Llongueras, quart a Setcases. Els dos estan separats per tres punts.
Carla Caballé ha pujat per primer cop al graó més alt del certament català i ho ha fet amb una diferència mínima per davant de Lua Vizcaíno que conserva el liderat però a només dos punts de Caballé. Alba Hidalgo ha completat el podi amb el tercer lloc.
 
Guanyadors en les altres categories

Cadet: Arnau Codina (Vilanova i la Geltrú)
Infantil: Alan Rovira (Castellar del Vallès)
Aleví: Gaudi Vall (Encamp)
Principiant: Jordi Tulleuda (Taradell)
Benjamí: Roger Martínez (St Feliu de Codines)
Pre Benjamí: Guillem Tulleuda (Taradell)
Open verd: Benet Torrella (Terrassa)
Open blau: Jaume Plana (Centenys)
Open blanc: Guillem Oliver (Taradell)
Open lliure: Marc Cabré-Verdiell (Matadepera)

Després de la competició per Vallter2000, la Copa Catalana Trial 2014 es prendrà un descans fins després de l'estiu. A mitjans de setembre tornarà amb la prova de Vallgorguina, a principis d'octubre tindrà lloc la prova d’Òrrius. Finalment Terrassa (ATHC), a principis de novembre, donarà per finalitzada l'edició 2014.