Ripoll acollirà els Campionats de Catalunya de Trial aquest cap de setmana

24/08/2020
Trial

Ripoll acollirà els Campionats de Catalunya de Trial aquest cap de setmana

Les instal·lacions del Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès acolliran els Campionats de Catalunya de Trial 2020, la prova més important de l’any dins el calendari de la Federació Catalana de Ciclisme, ja que donades les circumstàncies d’enguany serà una de les úniques després de la suspensió de gairebé tot el calendari. La prova, inicialment prevista pel dia 3 de maig, ha estat reprogramada per aquest diumenge 30 d’agost.

El campionat català reunirà els millors esportistes absoluts masculins de l’especialitat. L’osonenc Eloi Palau encapçala la llista de favorits i és l’home a batre després d’haver obtingut el títol l’any passat a L’Esquirol. Enguany però tindrà un competidor de primer nivell que no li posarà fàcil, el maresmenc Sergi Llongueras, que actualment llueix el maillot de Campió del Món de l'especialitat i parteix com un dels grans favorits, juntament amb Pol Tarrés o Domènec Lladó, entre d'altres.

Llongueras ens comentava respecte aquesta cita que "en tinc moltes ganes després de tant temps sense competir. És un bon moment per veure com han anat els entrenaments durant el confinament, com estem de forma i veure com responc, ja que després del Mundial encara tenia molèsties al genoll i estic fent un tractament que sembla que em va bé". Així mateix, el vigent campió mundial deia que els campionats catalans "són per anar donar el màxim i lluitar per la victòria. L'altre objectiu, després de que s'hagin anul·lat les competicions internacionals, serà el Campionat d'Espanya a Torredembarra". Palau, Llongueras i Tarrés van ser residents del Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès.

Per la seva part el responsable de la Comissió de Trial de la Federació Dani Parramon estava satisfet "per poder recuperar els Campionats de Catalunya després de la suspensió al maig, i serà una bona ocasió pels esportistes de competir després que el calendari hagi quedar molt reduït. A més, el circuit ubicat al Centre de Tecnificació serà molt complert i variat. Pel que fa als protocols, prendrem les màximes precaucions per a que es desenvolupi l'activiatt el millor possible".

La maresmenca Alba Hidalgo serà la principal favorita a la categoria absoluta femenina, una categoria que poc a poc va agafant adeptes gràcies a la feina feta pels diferents clubs d’arreu del territori en la promoció de l’esport femení. Pel que fa als júniors, els aspirants amb més possibilitats a priori són Toni Guillén, que també defensa el títol aconseguit l'any passat, Martí Vayreda, Martí Riera o Alan Rovira.

Les zones que decidiran els campions del 2020 al Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès seran un total de cinc tipus “park”, principalment formades per pedres, elements de formigó i travesses de fusta, en les quals els participants hi passaran dues vegades.

Des de pre-benjamins fins a elits
A partir de les 8h30 del matí, i en vàries franges horàries, s’aniran disputant les diferents categories. La prova elit femenina serà a partir de les 10h30, mentre que la masculina serà a partir de les 12h00. Comptant amb les categories d’elit també tindrem en joc les categories de màsters (30 i més), sub23 (19 a 22 anys) i juniors (17 i 18 anys).

La cita catalana no descuida la base i comptarà amb les categories d’infantils (13 i 14 anys), d’alevins (11 i 12 anys), de principiants (9 i 10 anys), de benjamins (7 i 8 anys) i de pre benjamins (5 i 6 anys). Des de l’edició del 2019 la Federació Catalana de Ciclisme va establir les categories d’infantil femení (12 a 15 anys) i d’aleví femení (9 a 11 anys).

Nou reglament de competició
Enguany la Federació Catalana de Ciclisme ha implementat la nova normativa internacional basada en l’acumulació de punts a les zones i donant com a vencedor el participant amb la puntuació més alta. El concepte és senzill, els participants han de creuar les seves portes (sectors) sense tocar el terra amb cap part del cos ni de la bicicleta, excepte amb els pneumàtics i amb no més temps de l’establert, fixat en un màxim de 2 minuts. Per cada sector creuat sense penalitzacions s’obtenen 10 punts. Després de sobrepassar les diferents zones, el participant amb més punts és declarat guanyador.

La puntuació màxima que es pot obtenir a les zones que agrupen els nivells de verd, taronja, vermell i groc és de 50 punts, mentre que les zones que agrupen els nivells de negre, blanc i blau és de 40 punts.

Inscripcions
Per participar a la prova cal inscriure’s al web de la FCC. La inscripció estarà oberta fins les 23.59h del dijous dia 27/08/2020 en aquest enllaç.

Més detalls i informació