Sergi Llongueras, campió del món de trial 2019 a Chengdu

11/11/2019
Trial

Sergi Llongueras, campió del món de trial 2019 a Chengdu

El ciclista d'Òrrius Sergi Llongueras va aconseguir aquest passat cap de setmana a Chengdu (Xina) el campionat mundial de trial elit en la categoria reina de 26", una fita històrica pel biker gironí i pel ciclisme català.

Els Campionats del Món de Ciclisme Urbà repetien ubicació com ja havia succeit els darrers anys, i els ciclistes catalans seleccionat amb l'equip de la Federació Española de Ciclisme han tingut una actuació notable en conjunt. Dimecres dia 6, Espanya revalidava el títol mundial per equips que ja havia aconseguit el 2018, amb Sergi Llongueras (elit 26") i Toni Guillén (junior 20") formant part del grup de 5, juntament amb Alejandro Montalvo (elit 20”), Vera Barón (fèmines) i Daniel Barón (junior 26”).

Dijous dia 7 s'iniciaven les competicions indivisuals i les rondes preliminars. Toni Guillén es classificava per la final junior 20" amb el 2n millor registre, fet que augurava altes possibilitats de medalla pel pilot català. Alba Hidalgo en fèmines no podia passar a la final, classificnat-se en 9º lloc. Divendres dia 8 era el torn de Llongueras en elit 26", classificant-se per una final caríssima amb el 3r millor registre dels participants. Pol Tarrés (15è) es quedava fora de la mateixa. 

Dissabte era el torn de les finals. Toni Guillén només era superat pel britànic Charlie Rolls i aconseguia un brillant sots-campionat mundial junior 20", amb el seu company de selecció Antonio Fraile 3r. A la final 26" Llongueras realitzava unes molt bones dues primeres seccions i liderava la classificació seguit d'aprop del francès Nicolas Vallee, aprofitant els errors del britànic Carthy que només sumava 20 punt. En la 3a secció Vallee punxava, i en 4a era el català qui feia un 0 i Carthy un 60. La darrera secció seria definitiva: el francès sumava 40 punts quedant-se amb 160, Llongueras feia 50 punts i en sumava 180. Carthy podia ser campió si la feia perfecta i dins de temps, però en la segona zona tocava una fletxa penalitzant i el català es proclamava campió del món.

Sergi Llongueras posava punt i final així a una temporada ben difícil. A principis d'any recollia amb crosses el guardó de millor ciclista català de l'any a l'Acte de Cloenda de la Federació Catalana a Barcelona, després de ser sotscampió mundial, guanyar-ho tot a nivell nacional i fer podium a la general de la Copa del Món. Aquesta intervenció l'ha mantingut parat una part de l'any, i després ha ant de menys a més fins assolir la fita del mundial. Enhorabona!

Fotografia: UCI Trials