Sis medalles per la selecció catalana als Campionats d'Espanya de Trial

25/06/2019
Trial

Sis medalles per la selecció catalana als Campionats d'Espanya de Trial

Els Campionats d'Espanya de Trial disputats aquest darrer cap de setmana de Cartagena van deixar un total de sis medalles pels integrants de la selecció catalana, que viatjava a Múrcia amb una expedició formada per vuit pilots. Per començar, el cadet Martí Riera aconseguia el seu primer campionat d’Espanya
en imposar-se per davant dels també catalans Nil Benítez i Alan Rovira.

Moltes mirades estaven fixades a la prova elit 26", on el combinat català havia aconseguit omplir el podi complet. En aquest cas, s'aconseguia una doble medalla per Pol Tarrés i Jordi Araque, només superats pel múltiple campió mundial Abel Mustieles, mentre que el campió de la passada temporada, Sergi Llongueras, es veia obligat a abandonar a causa d'una caiguda. A la prova elit femenina, se sumava altre subcampionat per part de la medallista de Copa del Món Alba Hidalgo, només per darrere la basca Irene Caminos.

La selecció catalana també aconseguia el subcampionata la prova júnior 20", amb Toni Guillén, l’únic en estar a prop de la puntuació d’Antonio Fraile, mentre el català Guillem Oliver (Unió Ciclista Vic) s’enduia el bronze. La mateixa medalla de plata que aconseguia en roda 26" de la mateixa categoria júnior el també seleccionat Martí Vayreda. Entre els elit 20", el campió de Catalunya Eloi Palau, corrent amb la selecció catalana, era 8è a la final, mentre que el català Domènec Llado (Drinkingas Club Ciclista) aconseguia ser 6è. La jornada també vivia la celebració de les proves màster, amb Àngel Batlle (Bike Trial Costa Daurada) 3r a la prova màster 30B.

En canvi, diumenge era el torn de la majoria de categories de formació, en molts casos amb podis integrament catalans, com en el cas de la cursa de principiants fèmines: Noa Rusca (Cañas Trial Academy), Naia Rovira i Paula Perona (Trial Elbixu Castellar) eren les tres primeres. En principiants masculina, plata i bronze eren pels catalans Álex Rodríguez (EC Bicisprint) i Armand Moreno (Club Ciclista La Garriga). En categoria promeses, plates catalanes per Axel Méndez, del BikeTrial Costa Daurada, i Naia Téllez (Trial Elbixu Castellar).

La plata aleví era per Joan Fusalba (Club Ciclista Esparreguera), categoria que entre les fèmines veia un altre podi català complet amb Alba Riera (Club Trial Sant Pere de Torelló), Andrea Pérez (Club Ciclista Els Trenca Cames) i Paula Cuesta (Cañas Trial Academy), igual que en infantil fèmines amb Laia Esquís (Club Ciclista Òrrius), Mònica Castella (Club Ciclista Els Trenca Cames) i Virgínia Rusca (Cañas Trial Academy). En aquesta última categoria, plata infantil per Jordi Tulleuda (Club Trial Sant Pere de Torelló).