Varis pilots catalans serán als Jocs Mudials de la Joventut de trial UCI

21/07/2010
Trial

Varis pilots catalans serán als Jocs Mudials de la Joventut de trial UCI

Aquest cap de setmana es disputaran a la localitat polaca d’Olkusz, els Jocs Mundials de la Joventut de Trial UCI. Aquesta competició és el mundial pels esportistes de la nova generació en les categories de principiants (9 i 10 anys), alevins (11 i 12 anys), infantils (13 i 14 anys), cadets (15 i 16 anys) i noies de fins a 15 anys. La UCI (Unió Ciclista Internacional), juntament amb la Federació Polaca de Ciclisme i l’Sports Club Aquila són els encarregats de la organització d'aquest esdeveniment.
Per aquesta cita tant important la Federació Catalana de Ciclisme ha seleccionat dos
esportistes per tal de que hi participin sota els colors catalans. Es tracta d’Eduard Aran de Borgonyà i de Domènec Lladó d’Argentona; hi participaran en les categories d’infantils i d’alevins respectivament.
Aquesta és la segona vegada que la Selecció Catalana participa en una prova internacional. La primera fou a Itàlia el passat mes de juny, en ocasió de la segona prova de la Copa del Món de Trial UCI.
Olkusz acull per primera vegada la prova més important de l’any pels joves esportistes. L’edició 2010 dels Jocs Mundials de Trial UCI es desenvoluparà en un traçat semi urbà de cinc zones al bell mig de la ciutat d’Olkusz i on els esportistes hauran de fer tres voltes. Situada al sud de Varsòvia i propera a la ciutat de Cracòvia, te una població de més de 40.000 habitants i és un dels centres miners de plom i zinc més importants de Polònia, d’aquí li bé el sobre nom de ciutat de plata.
Les proves classificatòries per totes les categories tindran lloc durant la jornada del dissabte dia 24 i serà on els esportistes de la Federació Catalana de Ciclisme han d’intentar passar el tall per accedir a les finals dels diumenge dia 25. Només els dotze millors del dissabte accediran a la final. Però en aquesta important prova també hi participaran altres esportistes catalans de la Federació Catalana de Ciclisme. Tots ells s’han guanyat la plaça amb l’excel•lent resultat obtingut en els Campionats d'Espanya d'enguany i han esta seleccionats per la RFEC (Real Federació Espanyola de Ciclisme). Es tracta de la femenina Lúa Vizcaino de Barcelona, del cadet Eloi Paré de Calldetenes, dels infantils Joan Torres de Rellinars i de Sergi Llongueras d’Òrrius, de l’aleví Jordi Araque de Roda de Ter i del principiant Martí Aran de Borgonyà.
Juntament amb ells també viatjaran a Polònia esportistes procedents d’Andalusia, La Comunitat Valenciana, Madrid i País Basc. En les diferents edicions dels Jocs Mundials de la Joventut de Trial UCI, que venen celebrant-se des de l’any 2000, hem de destacar dos primers llocs obtinguts per esportistes catalans. El lleidatà Eduard Goixart va guanyar en categoria d’alevins l’any 2001 a Volvic (França) i el maresmenc Domènec Lladó ho va fer a Nortrof (Alemanya) en la categoria de principiants l’any 2008. Aquest resultats són la mostra de l’alt nivell que es troba en els Jocs Mundials de la Joventut de Trial UCI.

Fotografia: Domènec Lladó