Vera Barón i Vincent Hermance s’adjudiquen la Copa Osona de Calldetenes

29/03/2021
Trial

Vera Barón i Vincent Hermance s’adjudiquen la Copa Osona de Calldetenes

Gairebé 200 riders s’han citat aquest diumenge 28 de març a Calldetenes amb un cartell de luxe amb participants internacionals que donava inici a la Copa Osona de trial 2021, que a més ha estat la primera prova de trial d’aquest 2021. La represa de la competició després d’un any d’aturada per molts d’ells ha donat com a resultat que molts riders hagin inclòs la prova de Calldetenes en el seu programa de pretemporada. 

Alguns dels elit masculins que s’han citat a Calldetenes acumulen victòries i títols internacional, entre ells Vincent Hermance (França) tres vegades Campió del Món (2007, 2013 i 2015) Alejandro Montalvo, guanyador de la Copa del Món 2018 i Campió del Món junior 2017 i 2018, el número u mundial Borja Conejos, el campió de França 2020 Noah Cardona i Eloi Palau Campió del Món junior 2016. Sergi Llongueras, uns dels riders esperats a Calldetenes, ha causat baixa després d’informar que estava pendent d’un test d’antígens. En categoria elit femenina destaquen la participació de Vera Barón, guanyadora de la Copa del Món 2019 i Perrine Perrine Devahive, Campiona belga 2019.

Un total de 13 riders masculins i 6 de femenins han completat les cinc exigent zones dues vegades en un promig de temps d’una hora i quinze minuts. Ha estat una cursa ràpida on Hermance (ElitM) i Varón (ElitF) han acumulat un total de 450 i de 320 punts respectivament. En homes, el basc Julen Saez amb 430 i l’osonenc Eloi Palau amb 400 han acompanyat el francès en el podi, mentre que en dones la belga Perrine Devahive amb 410 ha estat segona i Laia Esquís amb 380 tercera.

Per tal de poder garantir que la prova es desenvolupés amb totes les garanties de seguretat, les inscripcions van finalitzar amb suficient antelació per tal d’organitzar les categories en diferents franges horaris per evitar aglomeracions amb motiu dels protocols anti Covid-19, i donant com a resultat unes curses fluides i ràpides. Els horaris s’han complert amb pulcritud, convertint-se en un dels èxits de la primera prova d’aquesta edició de la Copa Osona. Les diferents mesures de seguretat establertes s’han desenvolupat correctament, i s’ha assolit l’objectiu de no crear acumulacions de públic a l'entorn dels participants.

La que havia de ser la tercera prova del 2020 i fou suspesa a causa de la situació de pandèmia tornarà aquest 2021 per ser la següent prova de la Copa Osona, serà a la zona de l'Ermita de la Damunt de Folgueroles el dia 11 d’abril. Les inscripcions estaran obertes fins el dia 3 d’abril.