Vic acollirà el Mundial de Trial d'aquest 2021

11/06/2021
Federació

Vic acollirà el Mundial de Trial d'aquest 2021

La Unió Ciclista Internacional (UCI) ha fet oficial aquest divendres que Vic serà la seu dels Mundials de Trial d'aquest any 2021, que es disputaran entre els dies 1 i 5 de setembre.

Vic és una de les seus més importants del trial mundial, que sota la organització de Trialsport ja acull competicions de categoria internacional UCI com el Trofeu Internacional Ciutat de Vic que es disputarà el proper cap de setmana a la Copa Osona.

Des del 2017, els Mundials de Trial s'han disputat dins la programació dels Mundials de Ciclisme Urbà que organizava la UCI juntament amb altres disciplines com el BMX, però la circumstància s'ha fet impossible enguany i l'anterior per motius de prevenció per la pandèmia. La intenció és que aquest fet es recuperi a partir de 2022.

El trial és la disciplina que més títols mundials ha donat al ciclisme català en tota la seva història. Segons recorda la nota de la UCI, l'estat espanyol no acollia un Mundial de Trial des que, l'any 2000, Sierra Nevada en va ser la seu del Mundial de BTT i Trial. A banda, Berga i Avià havien estat ja seus de proves dels primers Campionats del Món de l'aleshores anomenat trialsín (ja reconegut per la UCI) a finals de la dècada dels 1980.

A Vic es repartiran els títols de les categories masculina elit 20", masculina elit 26" (de la qual el català Sergi Llongueras n'és el vigent campió del món), júnior masculina 20", júnior masculina 26", fèmines i de millor selecció.