Vic presenta el Mundial de Trial que es disputarà entre l'1 i el 5 de setembre

27/08/2021
Trial

Vic presenta el Mundial de Trial que es disputarà entre l'1 i el 5 de setembre

Vic serà el centre mundial de la disciplina del trial per uns dies amb la disputa dels Campionats del Món de Trial UCI 2021 de l’1 al 5 de setembre. Els millors riders de l’especialitat es donaran cita al circuit Mas de Bigues, situat a la zona esportiva de la ciutat, per gaudir de quatre dies de competició en els quals es coronaran els Campions i Campiones del Món en un total de sis categories: elit femení, elit masculí 20’’, elit masculí 26’’, junior 20’’, junior 26’’ i el campionat per equips nacionals.

Un esdeveniment de primer nivell que atorgarà els preuats mallots irisats de la Unió Ciclista Internacional. Sota la organització de l’Ajuntament de Vic juntament amb el Trialsport Club Esportiu Osona, es compta amb el suport de la Real Federación Española de Ciclismo, el Consejo Superior de Deportes, la Federació Catalana de Ciclisme i la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, a més de diferents empreses col·laboradores. El matí de dimarts va celebrar la seva presentació oficial a les mateixes instal·lacions del Mas de Bigues amb la presència de personalitats, mitjans de comunicació i esportistes.

Hi va ser present Joaquim Vilaplana, president de la Federació Catalana de Ciclisme, que va afirmar que “és un repte pel ciclisme català acollir els campionats després d’un any d’aturada. No és gens fàcil la possibilitat que se’ns ha ofert i estic segur que serà un gran esdeveniment en tots els aspectes”. Per la seva banda, el president de Trialsport Dani Parramon explicava que han "preparat un circuit de molt nivell, amb zones tècniques i llargues. Es combinen elements artificials i naturals, tornant així als orígens del trial, i realment és complicat avui en dia trobar un lloc semblant en tot el món”. Els riders osonenc Eloi Palau i Martí Riera també van ser-hi presents: "Sempre he somiat en poder participar en un mundial i que sigui a la meva ciutat és increïble. És el meu darrer any com a junior i l’objectiu és anar a per totes", va dir Riera.

La darrera vegada que Catalunya va acollir uns Campionats del Món de Trial va ser l’any 1989 a Avià (Berguedà). A nivell estatal, l’any 2000 es van organitzar els Campionats del Món de Trial a Sierra Nevada (Granada) conjuntament amb els de Mountain Bike.

Més de 120 esportistes de 20 països
Un total de 20 països, la majoria d’ells europeus, han inscrit els seus riders. Seran un total de 121 inscrits essent la delegació més nombrosa l’espanyola (amb 20 riders), seguida de França (19), Alemanya (15) i Suïssa (14). També hi haurà representació de la selecció japonesa i xilena. Pel que fa a categories, la més concorreguda és l’elit masculina disputada amb bicicletes que equipen rodes de 20 polzades, amb 34 inscrits. Defensant el títol tindrem a l’alemany Dominik Oswald, però cal destacar els candidats de l’esquadra espanyola tals com Borja Conejos, Alejandro Montalvo o el rider osonenc Eloi Palau. No hem d’oblidar l’austríac Thomas Pechhacker (1 títol mundial) o el rookie del 2019, el britànic Charlie Rolls.

Pel que fa a la categoria d’elit masculí 26’’, les opcions de triomf recauen inicialment en l’actual campió, el català Sergi Llongueras. Del total dels 31 participants cal destacar el britànic Jack Carthy (3 títols mundials) que arriba a Vic amb ganes de revenja després de perdre el que hauria estat el seu quart títol consecutiu. Destacar també la delegació francesa encapçalada per Vincent Hermance (3 títols mundials), Gilles Coustellier (5 títols mundials) o Nicolas Vallée, així com el belga Kenny Belaey (4 títols mundials) que anuncia la seva retirada de l’alta competició a la prova catalana.

La principal candidata de les 22 inscrites a la categoria elit femení és l’alemanya Nina Reichenbach (4 títols mundials), que a Vic defensarà el títol de campiona. Cal destacar també la joveníssima espanyola Vera Barón, medalla de plata el 2019, o la francesa Manon Basseville, que ha ocupat plaça de podi els darrers dos anys. Un total de 34 riders prendran part a la competició junior, 23 d’ells inscrits a la categoria 20’’ i 11 a la de 26’’.

Horaris de la competició

 • Dijous, 2 de setembre
 • 17h00 a 18h00 Campionats del Món per equips
 • Divendres, 3 de setembre
 • 09h00 a 14h00 Semifinals junior 26’’ i junior 20’’
 • 15h00 a 17h00 Semifinals elit femení
 • Dissabte, 4 de setembre
 • 09h00 a 13h00 Semifinals elit masculí 26’’
 • 13h30 a 17h30 Semifinals elit masculí 20’’
 • Diumenge, 5 de setembre
 • 10h00 a 11h15 Finals junior 26’’
 • 11h30 a 12h45 Finals junior 20’’
 • 13h00 a 14h15 Finals elit femení
 • 15h45 a 17h00 Finals elit masculí 26’’
 • 17h15 a 18h30 Finals elit masculí 20’’

Fotografia: Trialsport