Un miler de ciclistes tornen a demanar justícia a Girona

14/11/2021
Federació

Un miler de ciclistes tornen a demanar justícia a Girona

Un miler de ciclistes s'han manifestat a la plaça Jaume Vicens Vives de Girona per aixecar la veu i, un cop més, demanar que s'aturin les morts de ciclistes per atropellaments a les carreteres. El recent cas de la Cristina, atropellada per un conductor begut i drogat que tampoc la va socòrrer, ha estat la gota que de nou ha fet vessar la paciència del col·lectiu ciclista. Lamentablement, la llei torna a quedar-se molt curta en casos com aquest, en el que el conductor pràcticament fou posat en llibertat amb càrrecs abans que els familiars i amics de la víctima se n'haguéssin pogut despedir. A l'acte s'ha fet un minut de silenci i s'han llegit diversos comunicats, en els que els missatges que el ciclisme fa temps que reivindica s'han tornat a manifestar: una llei més justa, més mà dura quan s'omet el deure de socors, tractar els homicidis com homicidis i no com accidents, castigar el fet de conduir sota els efectes de l'alcohol i/o les drogues, més educació vial i campanyes de sensibilització, i més respecte i paciència per part dels conductors/es.

L'acte, iniciativa de la també ciclista Sílvia Farrés i amb la que s'han involucrat un gran nombre de persones, ciclistes, clubs i institucions, ha comptat amb la presència dels familiars de la víctima i ha acabat amb un aplaudiment en record de tots aquells ciclistes que han perdut la vida a mans de conductors impurdents mentre pedalaven.

Han assitit a l'acte la sra. Marta Madrena (alcaldessa de Girona), la sra. Glòria Plana (regidora de promoció econòmica de l'Ajuntament de Girona), el sr. Àdam Benítez (regidor d'Educació, Infància i Esports de l'Ajuntament de Girona), la sra. Anna Caula (secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física), la sra. Anna Julià (representat territorial de l'Esport a Girona), el sr. Joaquim Vilaplana (president de la FCC) i el sr. Carles Ferrer (delegat territorial de Girona de la FCC).

#NoMésMortsCiclistes
#VolemTornarAcasa

[Foto crèdits: Xavi Calvo]