Helena Casas guanya els 3 Dies d´ Aigle de pista

04/10/2010
Pista

La catalana Helena Casas s’ ha proclamat guanyadora del torneig femení per a velocistes dels 3 Dies d’Aigle, prova disputada aquest cap de setmana al velòdrom del Centre Mundial de Ciclisme de l’esmentada ciutat suïssa, i que també va comptar amb la participació d’altres tres representants de Catalunya Team: Alba Díez, Itmar Esteban i Adrià Sabaté.
El rendiment de Casas va anar augmentant amb el pas de les sessions, acabant tercera en les dues proves celebrades en la jornada inaugural, esprint i keirin, segona en les proves de 200 metres i velocitat individual disputades el segon dia, i primera en l’eliminació i els 500 metres contrarellotge de la sessió de cloenda, sumant així un total de 12 punts i empatada amb l’Elisa Frisoni, dominadora de les quatre primeres proves del torneig. Un sisè lloc de la italiana en l’eliminació de l’últim dia va decantar la victòria final a favor de la ciclista de Vila-Seca, mentre la francesa Magali Baudacci, ex campiona del món júnior, va ocupar la tercera plaça de la classificació dels 3 Dies.
Alba Díez, quarta en la general final, també va ser clau en la victòria d’Helena, ja que una maniobra tàctica seva va deixar fora Frisoni al primer esprint de l’eliminació. La egarenca, a més, va saldar el torneig amb una quarta plaça al keirin i la millora de la seva millor marca personal dels 200 metres en gairebé un segon, 12″902
Si les noies van ser protagonistes, també cal destacar el rendiment dels dos components masculins de l’Equip UCI català en aquesta competició, amb millora de registre personal en les dues proves cronometrades disputades: 10″688 i 11″452 als 200 metres, i 1′06″134 i 1′07″577 al quiòmetre, per Itmar Esteban i Adrià Sabaté, respectivament, que van ocupar la cinquena i setena plaça final del torneig masculí de velocitat. Els millors resultats parcials per a tots dos van arribar als 200 metres, Itmar tercer, i sprint, Adrià cinquè. Els italians Luca i Francesco Ceci, primer i tercer, i el francès Thomas Bonafos, segon, van ocupar les posicions d’honor entre els velocistes homes.

Nota i font fotografia: Catalunya Team