​Tres medalles per la selecció catalana als Campionats d’Espanya de ciclocròs

14/01/2019
Ciclocròs

​Tres medalles per la selecció catalana als Campionats d’Espanya de ciclocròs

Tres medalles ha estat el botí de la selecció catalana als Campionats d’Espanya de ciclocròs disputats els últims dies 11, 12 i 13 de gener a la Illa das Esculturas de la ciutat de Pontevedra (Galícia). El títol cadet de Sara Méndez, el subcampionat sub23 de Jofre Cullell i el bronze cadet de Marc Masana han estat els principals resultats d’un combinat que, amb un total de vuit top10, ha demostrat el seu potencial i un gran futur.

La competició començà amb la prova per relleus inaugural de divendres, on la selecció catalana va sortir amb el següent equip: el sub23 Jofre Cullell, la fèmina Sara Méndez, el júnior Luis Vivian, el cadet Marc Masana, l’elit Tomàs Misser i el màster Josep Chavarría, acabant en sisena posició després de diversos problemes mecànics quan s’estaven disputant les places de podi. La victòria va acabar sent per la selecció gallega, amb el combinat català entrant a meta a 1:35.

La millor notícia de tot el campionat arribava dissabte amb la victòria cadet de Sara Méndez, signant tota una exhibició al remuntar després d’una caiguda inicial per acabar imposant-se en solitari, mentre Nicole Castillo era 12ª. "Al principi ho veia una mica perdut perquè se m’havien escapat bastant, però a mesura que he anat progressant m’he anat convencent. Venia preparada i confiava en mi mateixa", explicava després d’una cursa una Méndez que ja s’havia endut la Copa d’Espanya de la modalitat, a més d’aconseguit també el títol estatal BTT als campionats escolars del passat juliol.

En categoria cadet, la selecció catalana sumava una altra medalla amb el bronze de Marc Masana a la prova dominada pels madrilenys Rubén Sánchez i Miguel Díaz, gràcies a guanyar l’esprint per la tercera plaça davant el basc Diego Ruiz de Arcaute. Martí Hidalgo, 10è, i  Daniel Hausmann, 26è, completaven l’actuació de la selecció catalana en una jornada en què, a banda, també es va poder viure un doblet català a la prova màster 50, amb triomf de Pere Joan Roig i plata de Joan Antoni Asensi. Josep Chavarría, per la seva banda, era 12è a la prova màster 30 representant a la selecció catalana.

La jornada definitiva de dissabte començava amb la prova júnior, dominada pel gallec Carlos Canal i en què Pau Costa (11è), Luis Vivián (16è), Juan Pérez (38è) i Paquito Vallès (50è) representaven a la selecció catalana. Per la seva banda, a la prova sub23, Jofre Cullell defensava el títol aconseguit l’any passat i només ha estat superat pel gallec Iván Feijoo, una de les altres grans esperances entre els bikers estatals amb qui durant l’any ja havien viscut algun emocionant duel. La gran llàstima era la de Marc Romero, que quan estava lluitant per entrar a les cinc primeres places trencava la cadena i era 24è final.

A la prova elit i sub23 femenina, Mercè Pacios i Jordina Muntadas representaven la selecció catalana, amb Pacios signant una notable 10a plaça global (7a elit), mentre que Muntadas era 16a final (9a elit) en un nou títol de l’asturiana Aida Nuño, a l’esprint davant Lucía González.

Només faltava la prova elit masculina, en què la selecció catalana estava representada per Tomi Misser, Isaac Simón i Albert Poblet. I ha estat un Misser a un gran nivell qui ha signat un resultats excepcional, un gran 4t  lloc després de lluitar tota la cursa amb Martín Mata i Carlos Hernández, perseguint el podi que encapçalava en solitari l’alacantí Felipe Orts, seguit de Javier Ruiz de Larrinaga i Ismael Esteban. El veterà ex campió del món de descens no era l’únic català entre els deu primers gràcies a la 10a plaça de Simón, mentre que Albert Poblet era 25è.