Adrià Moreno s'exhibeix en un gran Campionat de Catalunya a Òdena

12/05/2019
Carretera

Adrià Moreno s'exhibeix en un gran Campionat de Catalunya a Òdena

Adrià Moreno (AVC Aix en Provence) és el nou campió de Catalunya de ciclisme després de la seva exhibició en solitari a la 70ª edició del Gran Premi d’Òdena, prova emblema del calendari elit/sub23 català organitzat per la Unió Ciclista Igualadina que aquest any era l’escenari dels Campionats catalans. El garrotxí ha deixat enrere el seu company d’escapada, el subcampió Gerard Armillas (Team Compak) per celebrar amb mig minut d’avantatge el seu títol, mentre en tercer lloc creuava la meta un Marc Brustenga (Vélo Club La Pomme Marseille), que d’aquesta forma revalidava el seu títol sub23.

185 participants, d'equips catalans, estatals i francesos, s'han reunit avui per disputar una de les curses claus del calendari català, un any més amb un nivell d'organització immillorable. Moreno, que ja s’havia endut el Campionat de Catalunya quan tot just debutava en la categoria sub21 a Cervera l’any 2010, ha demostrat el seu altíssim nivell que ja el va portar a dominar també en solitari el Campionat de Sabadell a principis de març per alçar-se amb el triomf. Amb 28 anys, el garrotxí està en la seva segona temporada com un dels grans noms del panorama elit francès, després d’una experiència de dos anys amb l’equip UCI britànic Team Raleigh.

Fins la pujada definitiva a l’Alt de Rubió, Moreno rodava juntament amb el que ve de proclamar-se campió de la Copa d’Espanya en categoria elit, un Gerard Armillas (Team Compak) que ha tornat a mostrar la seva combativitat en el calendari català, com en la seva escapada en solitari al GP Primavera de Les Franqueses, i ha format el tall d’escapada que ha estat clau en la segona meitat de cursa, ajudat pel seu company d’equip Modest Capell. Juntament amb ells, rodaven tant l’australià afincat a Girona Tristan Cardew (The Service Course) com el francès Robin Meyer (AVC Aix en Provence).

Amb tot, venint des d’un grup de perseguidors de quinze unitats, el campió de l’any passat a Sant Pere de Ribes, el jove Marc Brustenga (Vélo Club La Pomme Marseille), ha aconseguit remuntar posicions en l’exigent final a Òdena per entrar en tercera posició absoluta i coronar-se per segon any consecutiu com a campió de Catalunya sub23. En el seu segon any a la categoria, el de Santa Eulàlia de Ronçana, manté una ratxa de grans actuacions (tres victòries en el calendari català 2019) que ja el van portar aquesta setmana a endur-se el triomf en una prova de Copa de França DN3.
 
El podi sub23 el completaven la parella del Team Compak Albert Camps i Guillem García, tots ells entre els 15 primera en una cursa, un any més, de gran exigència i que ha marcat importants diferències. La tercera plaça del podi sub23, que s’emportava García, s’ha decidit en un esprint davant Álex Ruiz (Valverde-Team Tierra Fecundis), Pau Miquel (Lizarte) i David Domínguez (CC Rias Baixas), demostrant un cop més la gran qualitat del ciclisme català de formació, amb la majoria d’ells debutants en la categoria.

Al podi elit, per la seva banda, hi pujaven Moreno, Armillas i David Gómez (Team Compak), 5è absolut i que ha demostrat el nivell que el portà a endur-se la general de les Grans Clàssiques la temporada passada després d’un inici de temporada fent de mà dreta d’Armillas a la Copa d’Espanya. Així doncs, han estat fins a quatre ciclistes del conjunt tarragoní entre els 15 primers, però no han pogut evitar que fossin els francesos de l’AVC Aix en Provence qui s’emportessin el premi a millor equip de la jornada, amb tres ciclistes al top10.

Classificació GP Òdena 2019:
1. Adrià Moreno (AVC Aix en Provence) 3:50:00
2. Gerard Armillas (Team Compak) a 0:29
3. Marc Brustenga (Vélo Club La Pomme Marseille) a 2:16
4. Robin Meyer (AVC Aix en Provence) a 2:20
5. David Gómez (Team Compak) a 2:20
6. Diederik Deelen (Team SmartDry) a 2:20
7. Tristan Cardew (The Service Course) a 2:22
8. Hugo Brun (AVC Aix en Provence) a 4:00
9. Albert Masana (Controlpack Badia) a 4:04
10. Gauthier Navarro (Interpro Cycling Academy) a 4:11

Fotografia: Albert Rabadan @arabadan