Adrià Moreno triomfa en solitari al Campionat de Sabadell

10/03/2019
Carretera

Adrià Moreno triomfa en solitari al Campionat de Sabadell

Adrià Moreno (AVC Aix en Provence) ha estat el vencedor en solitari aquest diumenge de la 89a edició del Campionat de Sabadell, segona prova de les Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall que ha comptat amb un total de 193 ciclistes inscrits en els seus 121 quilòmetres de recorregut, en què s’afegia la pujada a L’Estany en la primera meitat de prova respecte al tradicional traçat d’ahir al Trofeu Joan Escolà. Les dues primeres curses deixen al debutant Pau Miquel (Lizarte) com a líder de les Grans Clàssiques.

Un any més, el cap de setmana de competició elit/sub23 que ha organitzat la Unió Ciclista Sabadell ha comptat amb un alt nombre de participació, amb especial atenció enguany en convertir-se en les dues proves inicials del principal trofeu del calendari català de carretera. A la cita d’avui no hi faltaven els campions de Catalunya elit i sub23, Guillem Muñoz i Marc Brustenga, respectivament, juntament amb altres protagonistes de l’inici de la temporada i ciclistes de d’equips francesos i neerlandesos.

El mateix Brustenga ha format part de la primera escapada del dia, on també hi figuraven Jordi Galindo, Àlex Ulloa, Stijn Ruitjen i Mick Kemper. Tanmateix, el moviment decisiu per definir la resolució de la cursa ha estat l’atac en solitari d’un Moreno que aquesta setmana ja havia demostrat el seu gran estat de forma a la social de Peratallada i que ha creuat la meta de Sabadell amb 1:28 d’avantatge respecte un grup nombrós d'onze ciclistes, l’esprint del qual l’ha tornat a guanyar el sub23 argentí Nahuer D’Áquila (Mutua Levante-ALE), mentre que el vencedor d’ahir, Julio Alberto Amores (Electro Hiper Europa) completava el podi en tercera posició.

Després de les dues cites vallesanes, el jove Pau Miquel (Lizarte) s’ha vestit amb el mallot de líder de les Grans Clàssiques tot i disputar les seves primeres proves com a sub23: va ser 4t en la jornada d’ahir i 16è aquest diumenge. "Avui ho he tornat a provar. He fet un intent en solitari però m’he quedat sol, així que he guardat per l’esprint del grup. Aquí tothom va molt ràpid, no és com a júnior, però estic molt content amb aquest debut, realment no m’ho esperava", ha apuntat el vallesà en acabar la cursa. La propera prova de les Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall (consulta'n el calendari complet) se celebrarà el proper 14 d’abril, amb la disputa del GP Primavera KH7 de Les Franqueses del Vallès.

Classificació:
1. Adrià Moreno (AVC Aix en Provence) 2:58:53
2. Nahuel D'Áquila (Mutua Levante-ALE) a 1:28
3. Julio Alberto Amores (Electro Hiper Europa) a 1:28
4. Alexander Konijn (West-Frisia) a 1:28
5. Tristan Cardew (The Service Course) a 1:28
6. Iván Martínez (Supermercados Froiz) a 1:28
7. Guillem Muñoz (Bike Kids) a 1:28
8. Joans Hjorth (Pemoy-Guillen Motor) a 1:28
9. Stijn Ruijter (West-Frisia) a 1:28
10. Freddy Ovett (Australian Cycling Academy) a 1:28

Fotografia: Albert Rabadan (@arabadan)