Una emotiva Gala del Ciclisme Català 2019 d'homenatges i records

20/01/2020
Federació

Una emotiva Gala del Ciclisme Català 2019 d'homenatges i records

Un any més, la sala d’actes de l’INEFC Barcelona s’ha omplert fins la bandera per acollir la Gala del Ciclisme Català, que al migdia d’aquest dissabte 18 de gener ha retut homenatge als principals protagonistes de la temporada ciclista 2019. Els premis de millor ciclista català per a Sergio Garrote i Claudia Galicia han estat els grans noms d’una jornada que també ha tingut un emotiu homenatge pòstum a Modest Capell.

El president de la FCC Joaquim Vilaplana ha inaugurat l’acte fent balanç de l’últim any, i posant en valors passes endavant del ciclisme català en alguns dels punts que es volen seguir enfortint, com són el ciclisme de formació, el femení o el potencial organitzatiu. És per això que s’ha posat en valor els quatre ciclistes catalans de carretera que enguany fan el sempre difícil salt professional, el segon any de trajectòria que enceta l’equip UCI femení Massi-Tactic o el projecte d’acollida d’una Copa del Món de Trial a Barcelona de cara al 2021.

"Cal remarcar l’agraïment que feu tots els presents per fer gran el ciclisme a casa nostra, i nosaltres, des de institució, us garantim que seguirem amb pas ferm per a seguir millorant en aquest 2020, que per ara comencem podent gaudir de l’important llibre de la història de la Federació", apuntava després Vilaplana en la cloenda de l’acte.

El handbiker Sergio Garrote ha estat un dels protagonistes de la jornada en rebre el premi a millor ciclista català després d’una temporada que l’ha portat a liderar el rànquing UCI i la Copa del Món de la seva categoria, en què ja és subcampió mundial tant en ruta com en contrarellotge a les portes d’una temporada clau, amb els Jocs Paralímpics de Tòquio en l’horitzó. "Després d'haver recollit molts premis internacionals que han estat molt importants per a mi, aquest és el més especial perquè és el primer que rebo com a ciclista sense adjectius, sense 'adaptat'. Que la Federació em doni aquest premi és un exemple d'inclusió i igualtat que faig extensiu a qualsevol ciclista de diferents capacitats que lluiten pel seu reconeixement en el món de l’esport i en la seva activitat. Jo sempre que surto a entrenar, a competir, sempre sóc ciclista, encara que sigui amb els braços. He d’agrair la feina del meu club, del meu entorn, el meu entrenador que aposten per un ciclisme amb altres capacitats que està al mateix nivell de professionalisme que qualsevol altre", ha explicat Garrote.

Per la seva banda, el premi a la millor ciclista era per una Clàudia Galícia absent per motius d’agenda que ha fet arribar un vídeo en què donava les "gràcies a tothom per aquest premi que em prenc com un reconeixement. Em fa especial il·lusió després d'anys com a ciclista", explicava la que fou campiona del món d’esquí alpí i que cada any dóna passos endavant en el món de la bicicleta de muntanya, en un any en què ha estat campiona d’Espanya elit tan en les modalitats de XCO com de marató.

Un dels moments més emotius de la gala també ha estat el dels homenatges, que enguany han reconegut la feina del veterà àrbitre Salvador Gorina, la trajectòria del ciclista de muntanya Josep Duran que ha anunciat la seva retirada recentment i un record pòstum per a Modest Capell, que ens deixava la passada temporada en un fatal accident. Els seus pares han recollit l’homenatge provocant una sonora ovació en record del garriguenc, present també en el record de diversos dels premiats durant la jornada.

Els premis revelació han estat pel pilot de trial júnior Toni Guillén, que s’ha mostrat "agraït de rebre aquest premi com a reconeixement a l'esforç d'aquesta temporada", i de la ciclista de muntanya Sara Méndez, que després de dominar la categoria cadet a nivell estatal i català tant en BTT com en ciclocròs es mostrava "contenta per tots els equips que estan darrere i la família que mai et deixen sola". Enguany encetarà la seva etapa júnior amb el conjunt internacional Primaflor-Mondraker, "un equip més professional, on tocarà gaudir i aprendre".

També s'ha premiat la feina d'un dels pilars més importants del ciclisme català, el de les escoles, amb els premis de totes les seves categories i l'especial a millor escola de ciclisme que ha rebut el club Jufré Vic-ETB, així com els homenatges als clubs que celebren aniversaris: fins a onze clubs rebien el seu homenatge pels 25 anys de trajectòria, i especials eren les entregues dels premis pels 75 anys de la Unió Ciclista Olesana i pel 50è aniversari del Club Ciclista Torelló, el Club Ciclista Tona i la Unió Ciclista l'Hospitalet.

· Galeria de fotos Acte de Cloenda 2019 [Crèdits: Natascha Chekannikova (www.natascha.es)]