El Massi-Tactic domina un Campionat de Catalunya amb Benito i Trias

20/09/2020
Carretera

El Massi-Tactic domina un Campionat de Catalunya amb Benito i Trias

Aquest diumenge 20 de setembre, la 4ª edició de la Cursa Vila de Súria era l'escenari d'una jornada de referència pel ciclisme de carretera català amb la disputa del Campionat de Catalunya per a fèmines i cadet de fins en ruta. Una jornada amb doble cursa organitzada a la perfecció per la Unió Ciclista Mig-Món, amb gran ajuda de la feina de Mossos d'Esquadra, Protecció Civil i l'Ajuntament de Súria, que ha servit per exhibir el potencial de l'equip Massi-Tactic, que ha dominat la cursa de fèmines amb una escapada de les campiones elit i sub23, Mireia Benito i Mireia Trias, mentre que Miquel Morales (La Torreta Bike) feia saltar la sorpresa enduent-se el campionat cadet en solitari.

Tot apuntava que un esprint nombrós resoldria el Campionat de Catalunya cadet masculí, el primer de la jornada, que amb un recorregut de 50 quilòmetres no veia fructificar cap escapada d'una cursa molt ràpida. Finalment, una escapada a mitja cursa de dos habituals de la bicicleta de muntanya, Miquel Morales (La Torreta Bike) i Adrià Franquesa (Terbikes-Baix Ter), ha acabat resistint i s'ha jugat la victòria, resolta en favor del primer, mentre que el bronze era per Oriol Alcaraz (Autocars Sagalés), el gran dominador de la temporada cadet catalana, que s'imposava a l'esprint del grup perseguidor. La inscripció fregant els 70 ciclistes donava fe de la bona salut del pilot cadet català.

4ª Cursa Vila de Súria-Campionat de Catalunya cadet:

  1. Miquel Morales (La Torreta Bike) 1:18:27
  2. Adrià Franquesa (Terbikes-Baix Ter) a 0:31
  3. Oriol Alcaraz (Autocars Sagalés) a 0:43
  4. Iker Bernal (Tot net-Terrassa) a 0:43
  5. Lluc Plana (Tadesan-Nuria-Purito) a 0:43

Un guió ben diferent ha complert el Campionat de Catalunya de fèmines, on ha quedat patent el domini de l'equip UCI català Massi-Tactic. 46 inscrites entre les categories elit, sub23, júnior i cadet han participat en una cursa que l'equip gironí ha marcat des d'un bon principi: Mireia Trias ha saltat als primers compassos de cursa per coronar en solitari el primer port dels gairebé 70 quilòmetres de recorregut, l'Alt de Vilaredes, per després unir-s'hi la seva companya d'equip Mireia Benito. Les dues ciclistes arribaven en un bon estat després de disputar el Tour de l'Ardèche UCI francès i s'han entès a la perfecció per anar incrementant el seu avantatge.

Cadets i júniors s'han afegit a cursa a l'alçada de Castelladrall, en un punt els contraatacs intentaven arribar a l'escapada amb intents com els de la campiona de Catalunya de contrarellotge Maria Banlles (Sopela) i després Patri Ortega (Massi-Tactic), que sí que ha aconseguit fer forat i completar així el triplet de l'equip gironí. L'altre gran triplet l'han aconseguit les ciclistes cadet de l'equip Top Conserge-Costa Brava, que han demostrat un cop més el seu gran potencial aguantant el ritme de cursa i aconseguint que Lucia García, Lucía Garcia i Estefanía Jiménez, les tres integrants del podi, entressin per davant d'Ortega a la línia de meta.

"Ens ha anat molt bé a l'equip Massi-Tactic, complint l'objectiu que buscàvem: aconseguir els títols tant en categoria elit com sub23", ha explicat després de la cursa la campiona sub23, Mireia Trias. "Pràcticament des del quilòmetre 0 he aconseguit marxar en solitari, fent la pujada del primer port i coronant-lo en solitari, i a la baixada ja m'ha atrapat la meva companya. S'ha fet dur. El segon port era molt dur. Hem anat fent relleus tota la cursa, però el traçat s'ha fet exigent i ha acabat sent un gran entrenament", ha explicat la gironina, que venia de proclamar-se subcampiona d'Espanya sub23 unes setmanes abans. (DECLARACIONS EN VÍDEO)

4ª Cursa Vila de Súria-Campionat de Catalunya fèmines elit/sub23:

  1. Mireia Benito (Massi-Tactic) 1:57:06
  2. Mireia Trias (Massi-Tactic) m.t.
  3. Patricia Ortega (Massi-Tactic) a 2:12
  4. Elisabet Escursell (Río Miera-Cantabria) a 3:06
  5. Maria Banlles (Sopela) a 3:06
  • Cadet: Lucía Garcia (Top Conserge-Costa Brava)
  • Júnior: Julia Passarrius (Team Montagnac Avenir Cyclisme)
  • Màster: Eva Sans (Tot net-Terrassa)
  • Classificacions completes

Galeria de fotos by Marc Garcia (@marc2020cc)