Àlex Jaime i Maria Banlles, potencial jove en el Campionat de Catalunya CRI

04/09/2020

El Circuit de Barcelona-Catalunya ha estat l'escenari aquest diumenge a la tarda d'una tarda intensa de ciclisme amb la disputa del Campionat de Catalunya CRI. Més de 290 ciclistes de totes les categories des de cadet fins a elits s'han reunit al circuit automobilístic de Montmeló per una tarda d'alta activitat que s'ha allargat de 15 a 21h i que ha coronat als sub23 Àlex Jaime (Lizarte) i Maria Banlles (Sopela) com a nous campions catalans de la disciplina.

Per a totes les categories, el recorregut constava d'una doble volta al circuit, d'anada i tornada amb un canvi de sentit a la contrameta, deixant donant com a resultat 9,4km explosius però a la vegada exigents, molt ben valorats pels participants. La meteorologia va respectar en una tarda perfecta per gaudir de la bicicleta i només es van apropar les tempestes que s'anunciaven durant tot el cap de setmana cap a les últimes sortides dels elit/sub23, donant algunes imatges espectaculars pel record.

En l'apartat esportiu, després de fregar la medalla al Campionat de Catalunya en línia del dia anterior a Santa Eulàlia de Ronçana, Àlex Jaime (1998, Sarrià de Ter) va demostrar el seu gran estat de forma, i especialment el seu potencial rodador, per endur-se el títol català absolut de contrarellotge amb un temps de 11:44 (amb una mitjana de 48km/h), tan sols superat per un segon per l'home més ràpid del dia, la promesa sud-africana Byron Munton de l'equip valencià GS Sport. Amb 19 i 21 segons més, respectivament, creuaven la meta els seus companys de l'equip Lizarte Jordi López i Pau Miquel, en la seva segona medalla del cap de setmana, que el van acompanyar en el podi absolut. El títol elit, per la seva banda, era per Albert Masana (Controlpack-Yupih), 7è absolut amb un temps de 12:07.

Per la seva banda, la també lleidatana Maria Banlles va revalidar el títol català que ja va aconseguir l'any passat a Súria tot just en el seu primer any en la categoria. La jove rodadora, camí dels 20 anys, segueix demostrant el seu talent rodador que ja l'ha portat a aconseguir nombrosos títols estatals en pista i també el Campionat d'Espanya júnior ara fa dos anys. Amb un temps de 13:38, va aconseguir ser set segons més ràpida que la campiona elit Mireia Benito (Massi-Tactic), el segon millor temps del dia entre les fèmines, mentre que el tercer millor temps el marcava la subcampiona sub23 Mireia Trias (Massi-Tactic), tancant una setmana moguda en què havia aconseguit la medalla als campionats d'Espanya i s'havia desplaçat als Europeus amb la selecció espanyola.

El quart millor temps absolut entre els elit i sub23 va ser pel tàndem olímpic de Joan Font i Ignasi Ávila (JF Cunit-Proton), que una vegada més van demostrar el seu nivell de categoria mundial i van endur-se així el títol català en la categoria de tàndem, en una tarda que va donar espai al ciclisme adaptat amb protagonisme per altres grans noms del panorama internacional com Israel González (Penya Ciclista Centelles) i el handbiker Sergio Garrote (Sunrise Medica).

Entre els més joves, el títol júnior va ser pel recentment proclamar vencedor de la prestigiosa Vuelta a Besaya Arnau Gilabert (Kometa Xstra) i entre les fèmines Judith Pradas encapçalava el triplet de l'equip Tot net-Terrassa. També va omplir per complet el podi de la categoria cadet l'equip Top Conserge-Costa Brava, amb victòria d'Estefanía Jiménez, mentre que en cadet masculí s'enduia el triomf un Oriol Alcaraz (Autocars Sagalés) que aquest mes d'agost ja s'havia coronat com a campió català de BTT a Vilajuïga. Per la seva banda, la categoria màster coronava entre les fèmines a Fina Casas (Tot net-Terrassa), el màster 30 Héctor Abad (Grupo El Reloj-Ambikes), el màster 40 Carles Juncosa (8 Restaurant), el màster 50 Manuel Seco (Bici 3.0) i el màster 60 Enric Hernández (Probike).