Sam Gaze, amo i senyor de la Sea Otter de Girona

27/09/2020
BTT

Sam Gaze, amo i senyor de la Sea Otter de Girona

Les proves de Copa Catalana Internacional BTT, també puntuables per la Super Massi Cup, han estat les encarregades de tancar aquest cap de setmana el calendari competitiu de la Sea Otter Europe de Girona, que ha tirat endavant amb el seu programa de curses malgrat la obligada suspensió de la fira. En ella, Sam Gaze ha demostrat ser el rei de Girona guanyant per tercer any consecutiu la prova XCO del festival després del seu triomf el dia anterior a la prova d'Scott Marathon Cup. Per la seva banda, la jove Núria Bosch aconsegueix el triomf en categoria femenina.

S'esperava una prova explosiva en un circuit rodador, amb un duel interessant entre Samuel Gaze (Alpecin Fenix) i Cristofer Bosque (Biking Point). Des de la primera volta així s'ha produït, a un ritme altíssim i amb la cursa trencada. Tan sols els dos favorits eren capaços de mantenir el ritme, però Gaze ha decidit atacar abans de l'equador de la competició i distanciar uns 40 segons de Bosque. Per darrere, Xavi Ariza (Torreta Bike) s'escapava d'un nombrós grup perseguidor. Amb el pas de les voltes, Gazeha sabut administrar bé el marge i arribar en solitari celebrant la victòria del dia, la tercera Super Cup Massi de Girona en el seu palmarès. Bosque i Ariza no han tingut cap problema per poder mantenir les seves respectives posicions al podi. Amb el 5è lloc, Dídac Carvacho s'ha endut el triomf sub23.

En categoria femenina, ha saltat la sorpresa. La sub 23 Núria Bosch (Tbikes-BH-Amunt) ha fet una cursa de menys a més, sabent remuntar posicions des de bon inici de cursa i atrapant Sara Gay (Biking Point). A falta de poques voltes per al final, s'ha vist amb forces i ha anat a per la victòria, aconseguint un triomf que ha deixat a tots els presents sorpresos. Noemí Moreno (Bauhaus Torredembarra) ha completant el podi aconseguint el tercer calaix del podi.

La resta de curses han tingut com a protagonistes els júniors Francesc Barber i Sara Méndez (Primaflor-Mondraker), el màster 30 Nicolas Ichard (VC Laissac), l'històric Tomàs Misser (Orbea) com a vencedor màster 40 sent l'únic capaç de superar al cadet Miquel Morales (La Torreta Bike), recentment proclamat campió de Catalunya en ruta a Súria, el màster 50 Joan Antoni Asensio (Trèvol-Bikesports) i el màster 60 Josep Palomino (Penya Ciclista Navarcles).

La següent cita de la Copa Catalana Internacional Biking Point no es farà esperar: diumenge que ve, prova UCI C1 en el sempre exigent recorregut de Santa Susanna.

[Fotografia: Francesc Lladó / Ocisport]