El ciclisme, present a la primera Lliga Catalana d'eSports

31/01/2021
Federació

El ciclisme, present a la primera Lliga Catalana d'eSports

Fa uns dies es va presentar a la seu d'UFEC la Lliga catalana d’eSports, la plataforma digital d'organització de competició oficial d’eSports de les federacions esportives de Catalunya, que es posarà en marxa a partir del 6 d’abril de forma progressiva amb cinc esports: automobilisme, golf, ciclisme, tennis i escacs. Les competicions estaran obertes a qualsevol aficionat als eSports que podrà accedir a tots els calendaris de les federacions.

Inici de la competició per fases
En la 1a Lliga catalana d’eSports hi participen les federacions de beisbol, ciclisme, automobilisme, motociclisme, golf, escacs, bitlles, caça, tennis i futbol (que ja compta amb la seva competició). En una primera fase, que serà després de Setmana Santa, s’iniciarà la competició en 5 esports: automobilisme, golf, ciclisme, tennis i escacs, la resta començaran al llarg d’aquest 2021. Es preveu que es puguin arribar a celebrar cada temporada uns 60 tornejos d’eSports en diversos formats.

L’objectiu és que les diferents federacions vagin incorporant-se a aquest nou model de competició. Per aquesta 1a edició, també hi ha previst organitzar un macroesdeveniment en què es disputaran les finals de cada esport.

Oberta a tothom
Les competicions d’eSports de les federacions esportives catalanes estaran obertes a qualsevol persona aficionada als eSports independentment de si practiquen o no algun esport de forma individual o organitzada; i estiguin o no federats. D’aquesta manera, es podrà formar part de qualsevol competició, lliga o de formats open, amb una llicència federativa digital gràcies a un sistema de micropagament per participació. El calendari de tots els esports estarà obert a tota la ciutadania i es podrà competir en un o diversos esports.

Projecte pioner
El projecte de les federacions i la UFEC, innovador i pioner en l’àmbit català, compta amb la col·laboració de la Conselleria de Polítiques Digitals i Administració pública. Gerard Esteva, president de la UFEC, ha destacat que “per primer cop, les federacions esportives organitzen de forma oficial les competicions de les seves modalitats en versió d’eSports”, dins un projecte que és una clara aposta de les entitats per la digitalització i la cerca de nous públics -sobretot els joves. “Hem de posar el focus en un sector creixent, amb milions d’entusiastes i espectadors, i amb el que compartim el vessant competitiu i d’entreteniment", ha reblat. 

Projecte de país
L’acte de presentació va comptar amb la presència dels presidents de les federacions del projecte, entre ells el sr. Quim Vilaplana, i del Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, que ha expressat com “aquest projecte de país fusiona dues indústries tan importants con el sector del videojocs i  de l’esport”. La Lliga catalana d’eSport és “una oportunitat de crear riquesa i llocs de feina”, ha comentat.

Durant l’acte, a més, s’han desenvolupat dos reptes de competició digital amb uns simuladors instal·lats en l’acte de presentació. Esteva i el Puigneró han competit en un dels jocs referents en automobilisme, fent una volta de proves al Circuit de Barcelona-Catalunya; mentre que la waterpolista Laura Ester ho ha fet enfrontant-se al gamer Gio Cortese, de l’equip S2V Esports, per disputar una segona cursa.