Raúl Rota s'imposa a casa al Trofeu Joan Escolà

13/03/2021
Carretera

Raúl Rota s'imposa a casa al Trofeu Joan Escolà

El calendari de Grans Clàssiques-6è Trofeu Joan Casadevall, la principal competició entre l'elit/sub23 català de carretera, ha posat el seu punt d'inici del 2021 aquest dissabte amb la 50ª edició del Trofeu Joan Escolà, i ho ha fet amb alegria doble: el sabadellenc Raúl Rota (1999, Equipo Lizarte) ha estat el vencedor a casa sent el més ràpid en un esprint força nombrós disputat a la Carretera de Prats després de 103 quilòmetres. La primera victòria en la categoria gran del sub23 català, que ja havia fregat el triomf amb el subcampionat al Campionat de Catalunya del darrer setembre.

Rota ha pogut imposar la seva velocitat en un grup d'unes 40 unitats després d'una jornada moguda, que ha trigat gairebé mitja cursa per formar la que seria l'escapada del dia, protagonitzada en un inici per Arnau Solé (Controlpack) i David Gómez (Antiga Casa Bellsolà-Girona). Malgrat els diferents intents de contraatac des del pilot, finalment ha estat David Gómez, defensor del títol de les Grans Clàssiques, qui ha marxat en solitari per acabar sent atrapat pel gran grup a tan sols un quilòmetre per la línia de meta, ja pels carrers de Sabadell. L'han acompanyat al podi el britànic Tobias Perry (La Tova-Asesoría Almuñécar) i el també català David Domínguez (Globalia-Salamanca), en un podi íntegrament de ciclistes sub23.

"No m’esperava aquesta victòria, i menys aquí a casa. Sabia que havia fet un bon hivern i hem fet les coses bé. L’equip avui també ha treballat super bé, així que estic molt content. Al principi, la cursa ha estat un caos: tothom volia atacar i ningú acabava d’anar-se’n. Al final s’ha fet l’escapada una mica abans de Moià, que ha estat controlada gràcies al treball d’un parell d’equips. L’últim escapat l’hem atrapat a l’últim quilòmetre, on els companys m’han llançat molt bé l’esprint i he pogut guanyar", explicava el català, que demà defensarà el mallot de líder de les Grans Clàssiques. "Ara que tinc aquest liderat voldré defensar-lo, tot i que no sigui un objectiu principal de la temporada. Ho seguiré donant tot en les properes curses i espero estar present en les majors cites possibles", tancava.

D'aquesta manera, demà es tancarà el cap de setmana inaugural de les Grans Clàssiques amb l'històric 91è Campionat de Sabadell. Novament, seran 200 els inscrits amb una participació molt sol·licitada, incloent importants equips amateurs a nivell català, estatal i francès.

50è Trofeu Joan Escolà (Sabadell):

  1. Raúl Rota (Lizarte) 2:23:47
  2. Tobias Perry (La Tova-Asesoría Almuñécar) m.t.
  3. David Domínguez (Globalia-Salamanca) m.t.