David Gómez agafa el liderat de les Grans Clàssiques a Òdena

09/05/2021
Carretera

David Gómez agafa el liderat de les Grans Clàssiques a Òdena

El cap de setmana de ciclisme elit/sub23 català s'ha completat aquest diumenge amb una cita històrica com el 71è GP d'Òdena, on tot un habitual, David Gómez (Antiga Casa Bellsolà-Girona), ha sumat una victòria que li val també el lideratge en la classificació provisional de les Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall. El bagenc ha alçat els braços en solitari, rematant una escapada en la pujada final a Òdena tot just unes hores després de proclamar-se subcampió de Catalunya elit a la Clàssica Isaac Gálvez.

La cursa que organitza la Unió Ciclista Igualadina, sempre de les més exigents del calendari amb un recorregut selectiu de 150 quilòmetres, ha estat marcada en els seus inicis per la neutralització de la cursa després d'una vintena de quilòmetres a causa d'una important caiguda que ha obligat a evacuar diversos corredors. Un cop represa la marxa, la clàssica ha comptat amb diversos intents d'escapada en una jornada batallada que cap equip ha pogut controlar.

Finalment, un grup nombrós ha arribat a la pujada decisiva de l'Alt de Rubió amb un parell de minuts d'avantatge, fent molt possible que entre els mateixos escapats es juguessin la victòria. En el descens cap a Òdena, el mateix David Gómez i Fran Muñoz (Team MP Group) han agafat uns segons d'avantatge, fins que Gómez ha pogut agafar uns metres a la pujada final i al podi l'acabaven seguint els francesos Maxime Agut i Clément Delcros (AVC Aix en Provence).

Aquesta victòria situa a Gómez líder de les Grans Clàssiques (Tota la informació) en l'equador de la seva temporada 2021, un mes abans del seu retorn amb el Gran Premi Lleida previst pel proper 13 de juny. Una competició que David Gómez ja sap el que és guanyar en més d'una ocasió.

71è GP d'Òdena - Grans Clàssiques:

  1. David Gómez (Antiga Casa Bellsolà-Girona) 3:51:53
  2. Maxime Agut (AVC Aix en Provence) a 0:06
  3. Clément Delcros (AVC Aix en Provence) a 0:09
  4. Diederik Deelen (The Service Course) a 0:09
  5. Francisco Muñoz (Team MP Group) a 0:09
  6. Daniel Bonello (Equipo Oleka) a 0:09
  7. Josep Maria Arnau (Electro Hiper Europa) a 0:09
  8. Evan Clements (Team SmartDry) a 0:13
  9. Daniel Mellado (GSport Team) a 0:13
  10. Ali Lachheb (Ayala Cycling Team) a 0:27
  • Sub23: Clément Delcros (AVC Aix en Provence) 
  • Per equips: AVC Aix en Provence
  • Muntanya: Diederik Deelen (The Service Course) 
  • Esprints especials: Josep Maria Arnau (Electro Hiper Europa) 
  • Classificacions completes