Ens deixa Toni Fité

17/05/2022
Federació

Ens deixa Toni Fité

El ciclisme català està de dol per la mort sobtada aquesta matinada de Toni Fité (Sant Antoni de Pallerols, 11 de gener de 1951), un dels fundador i ànima de la reconeguda marxa Terra de Remences, que aquest darrer cap de setmana celebrava la seva 25ª edició. Un èxit que no s'explica sense la seva passió i feina incansable, una tasca durant dècades en favor de l'esport que el darrer 2018 li van valdre el reconeixement amb les Medalles de l'Esport de la Representació Territorial de la Secretaria General de l'Esport a Girona.

Fundador del Club Ciclista Bas l'any 1980, durant 6 anys va formar part de la comissió organitzativa de les Challenge de les Marxes Gironines de ciclisme de la qual en formen part diversos clubs de les localitats gironines. Una persona que no ha deixat mai de treballar i organitzar esdeveniments, entre d’altres ho va fer durant 10 edicions amb la de la Diada del Pedal de La Vall, Pujada al Coll de Bracons o durant 7 edicions de la Pujada al Santuari de la Mare de Déu de la Salut, entre d’altres.

Des de la Federació Catalana de Ciclisme volem mostrar el nostre més sincer condol a a tota la família del Club Ciclista Bas, familiars propers, amics i a tot el ciclisme català, que avui està de dol per la pèrdua d'una figura molt estimada i amb el llegat d'una tasca imprescidible en favor de la promoció del ciclisme i la bicicleta.

La família serà aquest dimecres 18 de maig a partir de les 10h als vetlladors de la Funerària Besora i dijous 19 de maig a les 12h se celebrarà el seu acte de comiat a l'Església de Sant Esteve d'Olot.