La selecció catalana suma una gran experiència a la Durango-Durango

19/05/2022
Federació

Aquest darrer dimarts 17 de maig, la selecció catalana femenina va tornar a viure una gran experiència internacional amb la disputa de la  Durango Durango Emakumeen Saria 2022, històrica prova del calendari basc internacional de categoria UCI 1.1 on les cinc ciclistes catalanes seleccionades van poder córrer al costat de les millors ciclistes del món.

Emma Ortiz, Laura Martí, Raquel Torrell, Andrea Soldevila i Ingrid Sánchez, que van estar acompanyades pels tècnics Pere Garcia i Marc Acero, van tornar a viure una valuosa experiència de primer nivell mundial en la que era la segona sortida internacional de la temporada 2022 després de la disputa del GP Ciudad de Eibar unes setmanes enrere.

Els ingredients de l'excepcionalitat de la prova els posaven la duresa de la prova, amb 113 quilòmetres de recorregut amb sortida i final a Durango (Biscaia) que després de quatre voltes a un circuit amb l'alt de Miota comptava amb els exigents ports d'Areitio i Goiuria en la seva part final, i una participació de primer nivell mundial, amb la presència de gran part dels equips UCI World Tour (Canyon/SRAM, EF Education-Tibco, UAE Team ADQ, SD Worx, Movistar Team, FDJ Nouvelle-Aquitanie Futuroscope, Team BikeExchange-Jayco) i diversos equips UCI Continentals.

La millor classificada catalana va ser Emma Ortiz aconseguint la 59ª posició, entrant en un grup a 11:16 de la vencedora, la neerlandesa Pauliena Rooijakkers (Canyon-SRAM), en una jornada de gran aprenentatge i entrega per part de tot l'equip, batallant en un pilot de primer nivell mundial i superant caigudes en els primers quilòmetres. Laura Martí i Raquel Torrell creuaven la meta en les posicions 78 i 79, a 17 minuts de la guanyadora, mentre que Andrea Soldevila va haver d'abandonar, igual que Ingrid Sánchez, amb problemes mecànics després de patir una caiguda en el primer tram de la cursa.

Unes setmanes d'aprenentatge en proves de primer nivell mundial al País Basc per a la selecció catalana femenina, que en aquest 2022 torna a tenir prevista la participació a la 2ª edició de la Volta a Portugal femenina, que tan bon sabor de boca va deixar en el darrer 2021 amb el podi final d'Iris Gómez.