El V Ciclocròs Vila de Masquefa ha coronat els campions de Catalunya CX 2022

18/12/2022
Ciclocròs

El V Ciclocròs Vila de Masquefa ha coronat els campions de Catalunya CX 2022

Més de 260 ciclistes s'ha reunit aquest diumenge 18 de desembre a Masquefa (l'Anoia) per la disputa del Campionat de Catalunya de Ciclocròs 2022. La cinquena edició del Ciclocross Vila de Masquefa ha acollit una de les jornades més importants de la temporada de la disciplina hivernal, coronant els campions catalans de les diferents categories en una jornada en què el temps ha acompanyat per gaudir d'unes grans curses en l'exigent recorregut anoienc.

Un vell conegut de la disciplina com David Lozano (Team Novo Nordisk) és el nou campió de Catalunya absolut masculí de ciclocròs, després d'acabar dominant en solitari una cursa molt disputada, en què finalment ha estat acompanyat al podi pel professional de carretera Pau Miquel (Equipo Kern Pharma), finalment subcampió de Catalunya després de diverses aparicions a la temporada CX incloent la seva victòria a Sant Quirze del Vallès, i de l'especialista en BTT Cristofer Bosque (X-Sauce Factory Team), que s'ha endut la medalla de bronze.

Un gran triomf del terrassenc, que aquest 2022 ja havia fet aparicions en el calendari del CX català, una disciplina de la qual en va ser una de les principals promeses a nivell estatal, aconseguint quatre campionats d'Espanya en categoria sub23 entre 2007 i 2010, però que va aparcar després de ser-li diagnosticada la diabetis que li va acabar obrint les portes a l'equip Team Novo Nordisk del pilot professional de carretera. Després de la primera volta, Lozano formava un grup amb Pau Miquel, Oriol Domènech, Cristofer Bosque, Marc Romero, Àlex Ruiz, Gerard Moya, que finalment s'ha anat seleccionant amb Miquel i Bosque com els més forts. El líder de la Copa Catalana, David Domínguez (Eolo-Kometa) ha fet una gran cursa de menys a més per acabar 4t, amb Marc Romero 5è i Nil Solà (Biking Point), campió de Catalunya sub23 amb la seva 7ª posició.

La cursa femenina, com ha passat en altres proves de la temporada, la júnior Marta Cano (Primaflor Mondraker Racing) ha dominat la cursa, aconseguint la victòria en solitari i enduent-se el títol de en la seva categoria, mentre Jordina Muntadas (Bike Kids) ha revalidat el títol elit que va aconseguir el darrer 2021 a la Seu d'Urgell.

Després de la disputa del Campionat de Catalunya, a la temporada catalana de ciclocròs 2022/23 només li queda la seva traca final, que serà el pròxim gener. La Copa Catalana es tancarà el pròxim 8 de gener amb la disputa del 9è Gran Premi Ciclocròs Ciutat de Vic (pel qual ja seran necessàries tenir actives les llicències de la temporada 2023), avantsala de la disputa del Campionat d'Espanya al circuit osonenc els dies 13, 14 i 15 de gener, tota una fita en una disciplina en què Catalunya no era seu del campionat estatal des que Manresa en fos seu la temporada 1989.

Campionat de Catalunya Ciclocròs 2022 - V Ciclocross Vila de Masquefa:

  • Elit: David Lozano (Team Novo Nordisk) i Jordina Muntadas (Bike Kids)
  • Sub23: Nil Solà i Nicole Castillo (Biking Point)
  • Júnior: Marta Cano (Primaflor Mondraker Racing) i Pau Magrià (UCV Bikesports-Ford Nicolás)
  • Cadet: Roc Cubí i Abril Roma (Jufré Vic-ETB)
  • Infantil: Santi Vall (Jufré Vic-ETB) i Laia Rodríguez (La Torreta Bike)
  • Màster 30: Josep Chavarría (Cloot Factory Team)
  • Màster 40: Albert Juvanteny (Cicles Vic)
  • Màster 50: Jordi Godayol (Club Ciclista Calma)
  • Màster 60: Pere Batllori (Bsix-Jormat)
  • Màster fèmines: Ester Barris (Gravel Girona)
  • Escolar: Jufré Vic-ETB
  • Totes les classificacions completes del V Ciclocross Vila de Masquefa.
  • Classificacions completes del V Ciclocross Vila de Masquefa - Promoció.