Pau Miquel estrena amb victòria a casa el I Ciclocròs de Sant Quirze del Vallès

06/11/2022
Ciclocròs

Pau Miquel estrena amb victòria a casa el I Ciclocròs de Sant Quirze del Vallès

Prop de 275 ciclistes han estat presents aquest diumenge 6 de novembre per la disputa del I Ciclocròs Sant Quirze del Vallès. L'Escola Ciclisme Vallès, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, la Diputació de Barcelona i la Federació Catalana de Ciclisme, estrenava la seva prova de ciclocròs en el circuit situat al Parc de la Betzuca del municipi vallesà, que suposava la setena prova puntuable del calendari 2022 de la Copa Catalana de Ciclocròs.

La jornada ha tingut un vencedor molt especial, doncs el ciclista més il·lustre del pilot actual de Sant Quirze del Vallès, el professional de carretera Pau Miquel (Equipo Kern Pharma), s'ha endut la victòria a la prova final, la elit/sub23. El vallesà de 22 anys, un habitual de la temporada de ciclocròs que enguany ha fet la seva primera temporada compelta com a professional podent-se mostrar en escenaris com la Liège-Bastogne-Liège o la Vuelta a Espanya, ha començat la prova format un grup destacat amb Àlex Ruiz (Unica Bikes), Marc Romero (Bike Garraf), Oriol Domènech (Biciequip Competició) i Arnau Pericas (Jufré Vic-ETB). Finalment, a la meitat de cursa, Miquel s'ha pogut destacar d'Àlex Ruiz, que ha estat el seu principal rival, i s'ha endut la victòria acompanyat al podi pel mateix Ruiz i Oriol Domènech.

Novament penalitzat per problemes mecànics a la primera volta, el líder de la Copa Catalana David Domínguez (Eolo-Kometa), ha aconseguit remuntar fins a la 11ª posició que el manté en el liderat.

Per la seva banda, Sara Gay (Biking Point) ha aconseguit la seva segona victòria consecutiva a la prova femenina després de l'aconseguida a La Garriga per davant de la líder de la Copa Catalana, la sub23 Nicole Castillo (Biking Point) a qui segueix apropant-se, i de Sònia Anguita (Club Ciclista Farners).

Després de les proves màsters guanyades pel màster 30 Eloi Batllori (Bsix-Jormat), el màster 40 Jaume Galofre (Cicles Sans), el màster 50 José Martín (Club Ciclista Masquefa) i el màster 60 Ángel Blanco (Cycling No Limit Cardedeu), a banda del júnior Martí Marrodan (Jufré Vic-ETB) i els cadets Aitor Rueda (Autovivo Grup-Trek Sant Boi) i Mireia Padrós (Bike Kids), abans de la prova elit s'han disputat les proves de promoció per a les categories escolars (Classificacions completes). Els triomfs han estat pels infantils Santi Vall (Jufré Vic-ETB) i Emma Andreu (Bike Kids), els alevins Hugo Guardia (Escola Ciclisme Vallès) i Laia Bragulat (BTT Fornells), i els principants Mateo Seco (La Torreta Bike) i Mar Surrell (CC Baix Ter), amb reconeixement a la participació de tots els 130 participants, començant pels més petits en les categories pre-benjamins i benjamins.

La Copa Catalana CX 2022 continuarà el pròxim diumenge 13 de novembre a la 3ª edició del Gran Premi La Seu d'Urgell, prova que el darrer 2021 va coronar els campions de Catalunya de la disciplina, amb inscripcions obertes fins la mitjanit de dimarts.

I Ciclocròs Sant Quirze del Vallès:

  • Elit: Pau Miquel (Equipo Kern Pharma) i Sara Gay (Biking Point)
  • Sub23: Jaume Villar (Tot net-Terrassa) i Nicole Castillo (Biking Point)
  • Júnior: Martí Marrodan (Jufré Vic-ETB)
  • Cadet: Aitor Rueda (Autovivo Grup-Trek Sant Boi) i Mireia Padrós (Bike Kids)
  • Màster 30: Eloi Batllori (Bsix-Jormat)
  • Màster 40: Jaume Galofre (Cicles Sans) i Carmen Medina (Medina Competición)
  • Màster 50: José Martín (Club Ciclista Masquefa)
  • Màster 60: Ángel Blanco (Cycling No Limit Cardedeu)
  • Per equips: Biking Point
  • Totes les classificacions completes.