La selecció catalana júnior torna de Donostia amb triomfs a l'òmnium i madison

09/01/2023
Federació

La selecció catalana júnior ha viscut uns dies de gran èxit aquest darrer cap de setmana entre els dies 6, 7 i 8 de gener en la disputa al Velòdrom “Antonio Elorza” d’Anoeta (Sant Sebastià) de la Nazioarteko Pistako Gipuzkoako Saria, prova de categoria internacional de pista UCI CL2.

Sis ciclistes júniors (Roger Pareta, Marc Zafra, Ivan Viladrich, Irune Sánchez, Ivan Rovira i Ainara Inarejos), cinc dels quals interns en els Centres de Tecnificació de la Federació Catalana de Ciclisme a Ripoll i Esplugues, es desplaçaven al País Basc amb els tècnics Itmar Esteban i Pere Garcia, en una segona experiència internacional consecutiva en què hi ha destacat el doblet de Marc Zafra i Roger Pareta en l’òmnium, la victòria de la parella formada pels dos ciclistes a la madison i la segona posició a l’òmnium d’Ainara Inarejo.

Justament en la jornada de dissabte era quan es disputaven totes les proves de l’òmnium, quatre proves de fons que van acabar amb el 1r i 2n lloc de Marc Zafra i Roger Pareta. Ivan Viladrich, que ja havia estat el millor de la selecció a la darrera sortida internacional a Suïssa, era líder fins a la puntuació gràcies a la seva regularitat en les tres primeres proves disputades: scratch, tempo i eliminació. Amb tot, Zafra, que ja havia guanyat la prova de l’eliminació, va saber dominar la cursa especialment en els esprints per acabar aconseguint la victòria per davant del mateix Pareta, amb Ivan Viladrich 5è i Ivan Rovira 10è

Per la seva banda, també va haver-hi podi per la selecció catalana a l’òmnium júnior, amb Ainara Inarejos 2a final només per darrere la basca Izaro Oliveira, amb un gran suport durant la prova final de la puntuació de la seva companya Irune Sánchez, finalment 4a classificada final després de les quatre proves en què havia destacat la seva segona posició al scratch.

El gran paper dels seleccionats catalans va continuar diumenge a la prova de madison. Després de la seva gran actuació a l’òmnium del dia anterior, la parella formada per Marc Zafra i Roger Pareta es va endur una gran victòria a la madison, aconseguint dues voltes en els primers compassos de la competició que els hi van permetre dominar la cursa, mentre que la parella Viladrich/Rovira eren 4ts

Per la seva banda, la parella formada per Ainara Inarejos i Irune Sánchez va participar a la madison amb les fèmines en format open, aconseguint el segon lloc de la seva categoria. La matinal de diumenge havia començat amb la disputa de la prova d’eliminació (Zafra 4t, Pareta 6è, Viladrich 7è, Rovira 14è, Inarejos 4a, Sánchez 6a).

Uns grans resultats per la selecció catalana en la que era la segona experiència en proves de categoria internacional de pista després de participar al Track Cycling Challenge de Grenchen (Suïssa) de categoria UCI CL1, seguint l’aposta de la FCC d’aportar experiència internacional als júniors interns en els Centres de Tecnificació. En un cap de setmana en què la catalana Laura Rodríguez debutava amb l’equip UCI Laboral Kutxa i guanyava la puntuació i era 2a a l’òmnium i al scratch i Helena Casas (Genesis Cycling) guanyava el keirin i era 2a a la velocitat, amb la resta d’integrants de l’equip Genesis prenent part a l’òmnium de paraciclisme.

Fotografia: Martin Early / Gipuzkoako Txirrindularitza Federazioa