Barcelona reparteix els títols del Campionat de Catalunya de Pista Òmnium i Velocitat

12/02/2023
Federació

Aquest dissabte 11 de febrer, el Velòdrom Municipal d'Horta-Miquel Poblet de Barcelona va viure una de les jornades clau del calendari de pista català de l'any amb la disputa dels Campionats de Catalunya de Pista Òmnium i Velocitat 2023. Uns 50 participants van ser presents en la cita organitzada per la Federació Catalana de Ciclisme, que tenia vuit títols en joc (òmnium de fons i velocitat masculí i femení en les categories open i júnior) i que també va viure la disputa d'un òmnium cadet una setmana després del seu Campionat de Catalunya.

La joventut va manar en la disputa del títol elit de l'òmnium, que va ser per al gandesà Tomàs Deosdat (Controlpack), que va tenir un bonic duel amb el també sub23 Jaume Villar (Huesca La Magia-Renault), que es va endur l'eliminació mentre que Deosdat dominava el scratch, tempo i la puntuació final. Així es definia el podi final liderat pel ciclista de Controlpack per davant de Villar i de Ricard Gimeno (+QPedals Associació). En el cas de l'open fèmines dominat, va ser dominat per la júnior Irune Sánchez (Hemon Women's Cycling Team) per davant d'Ainara Inarejos (Penya Ciclista Baix Ebre) i la sub23 Júlia Borràs (Vipeq Team), vencedora del títol en categoria open.

En una competició júnior molt disputada, Roger Pareta (Europa-Tadesan-BluePower) va aconseguir certificar el títol de l'òmnium amb una gran puntuació final, marcada per un moviment en solitari que li va permetre sumar els dos primers esprints i acabar sumant volta, per davant del seu company d'equip Marc Zafra, guanyador de l'eliminació, i d'Iván Rovira (Penya Ciclista Baix Ebre), medalla de bronze.

La matinal havia començat amb la disputa de la velocitat, amb un nou títol per a Itmar Esteban (Genesis Cycling Team), també el més ràpid en els 200m (11:242) per davant del seu company Gerard García, campió el darrer 2022, i de Manu Usach (Mont-roig Track Team). En el cas de l'open de fèmines, en una velocitat marcada per l'absència de la olímpica Helena Casas, participant al Campionat d'Europa de Grenchen (Suïssa, on també hi participen els catalans Erik Martorell i Laura Rodríguez, campions catalans d'òmnium 2021), el títol va ser per la sub23 Marta Vilanova (Tot-net Terrassa) després de marcar el segon millor temps en els 200m després de la vencedora del títol júnior, Irune Sánchez (Hemon Women's Cycling Team), que es va endur els dos títols en disputa en la seva categoria El títol júnior va ser per a Ivan Viladrich (Penya Ciclista Baix Ebre), superant a Adrià Garmendia (Europa Tadesan-BluePower), que havia marcat el millor temps en els 200m amb 12:182, i del posteriorment campió de l'òmnium Roger Pareta.

Una setmana després de la disputa del seu Campionat de Catalunya a Mont-roig del Camp, es va disputar un òmnium cadet amb les proves de scratch, tempo, eliminació i handicap, resolt amb les victòries de la campiona catalana Núria Hidalgo (Hemon Women's Cycling Team) i Marcos González (Team Torrent).