Rodríguez i Martorell, campions d'una gran primera jornada de Campionat de Catalunya de Pista

27/07/2021
Pista

Rodríguez i Martorell, campions d'una gran primera jornada de Campionat de Catalunya de Pista

El Campionat de Catalunya de Pista 2021 ha viscut la seva jornada inaugural aquest dimarts 27 de juliol amb una sessió de tarda de grans curses que han coronat els campions de l'òmnium de fons. Els especialistes Erik Martorell (Team MP Group) i Laura Rodríguez (Genesis Cycling) han fet bons els pronòstics i s'han endut els títols absoluts després de tenir en compte les proves de persecució, escratx, eliminació i puntuació. En els dos casos, els podis open han premiat amb la tercera plaça el gran rendiment dels campions júnior David Peñaranda (Bikesports-Ford Nicolás) i Lucía García (Costa Brava Mediterranean Foods), mentre que els títols cadets han estat per Gerard Cano (Purito-Tadesan-Nuria) i Citlali Pareja (Tot net-Terrassa).

Les classificacions provisionals començaven marcades per les posicions de la persecució disputada a la prova de la Lliga de Pista de la setmana anterior, on els millors temps eren els d'Erik Martorell (3:22:59) i Maria Banlles (3:56:49), i amb aquest lideratge provisional s'afrontaven les tres proves de la tarda. En el cas de les fèmines, la campiona Laura Rodríguez (Genesis Cycling) ha assegurat el titol aconseguint la victòria a les tres proves restants, on s'ha vist una bonica competició amb la mateixa Banlles i amb la campiona júnior, una Lucía García (Costa Brava Mediterranean Foods) que ha estat segona a la puntuació final, aconseguint dues vegades volta juntament amb Rodríguez per una volta de Maria Banlles (Sopela), finalment plata.

En el cas de Martorell, vigent campió d'Espanya de la disciplina i també medallista en una prova de Copa de les Nacions de Hong Kong, ha estat acompanyat en el podi final pel seu company d'equip Pol Hervás (Team MP Group), vencedor d'una molt disputada prova de puntuació després d'un Campionat molt regular, i en tercera posició pel campió júnior, David Peñaranda (Bikesports-Ford Nicolás), que ha segellat el resultat gràcies a la seva segona plaça a la puntuació. Les victòries en l'eliminació i l'escratx han estat per al sub23 Ricard Martín (Proton Cycling Academy), ha qui ha penalitzat la no participació a la persecució per la classificació final.

Entre els cadets, Gerard Cano (Purito-Tadesan-Nuria) era el dominador amb victòries tant a les proves de persecució, eliminació i puntuació, on l'equip garrotxí ha fet una gran cursa. L'escratx el guanyava Iván Rovira (Granfons-SB Hotels), però no arribava a posicions de podi. Per la seva banda, Citlali Pareja (Tot net-Terrassa) s'ha endut el títol davant d'Irune Sánchez i Ainara Inarejos (Costa Brava Mediterranean Foods), gran quarta classificada a la puntuació.

Les proves de persecució olímpica, en modalitat de critèrium, i la disputa dels títols de Campionat de Catalunya de les sempre espectaculars proves de keirin i madison seran les protagonistes en la sessió de demà dimecres 28 de juliol.

Campionat de Catalunya òmnium fons 2021:

  • Elit/sub23: Erik Martorell (Team MP Group) i Laura Rodríguez (Genesis Cycling)
  • Júnior: David Peñaranda (Bikesports-Ford Nicolás) i Lucía García (Costa Brava Mediterranean Foods)
  • Cadet: Gerard Cano (Purito-Tadesan-Nuria) i Citlali Pareja (Tot net-Terrassa)
  • Tota la informació del Campionat de Catalunya d'òmnium.