La selecció catalana júnior, preparada per tornar a la Classique des Alpes

28/05/2023

El dissabte 3 de juny serà un dia marcat en vermell a l’agenda de la selecció catalana júnior de carretera, que afrontarà un repte internacional de primer nivell com és la Classique des Alps, una prestigiosa prova de categoria UCI Junior 1.1 que es disputa a França i que reuneix molts dels millors ciclistes internacions de la categoria. El combinat català prendrà la sortida a la carrera per tercer any consecutiu després de participar-hi a les edicions de 2022, 2021 i, prèviament, 2018.

Set ciclistes han estat seleccionats per formar part de la delegació i tots ells estaran sota les ordres del seleccionador Carles Torrent. Entre els set escollits hi ha els tres corredors que van pujar al podi del Campionat de Catalunya júnior ara fa un mes a Agullana: Adrià Pericas (Europa-Tadesan-Bluepower), Gerard Ginabreda (Finques Feliu Cycling Team) i Marc Zafra (Europa-Tadesan-Bluepower). Tots tres han competit ja fora de Catalunya i en el cas de Pericas i Zafra saben el que és competir junts internacionalment en proves de l’exigència de la Paris Roubaix júnior o la Due Giorni Eroica italiana.

També formaran part de la convocatòria Albert Pla (Finques Feliu Cycling Team), que l’any passat ja va prendre la sortida a la prova francesa i va ser el millor corredor de la selecció catalana a la cita; Ivan Viladrich (PC Baix Ebre), que fa una setmana va imposar-se a la prova júnior del Trofeu Speed Republik i lidera la Copa Catalana Júnior; Martí Castaño (Autovivo Grup), i Eloi Gamper (Tot Net).

Els corredors que disputaran la Classique des Alpes amb la selecció catalana, juntament amb el seleccionador Carles Torrent, van preparar ahir la carrera amb un entrenament conjunt a la Garrotxa. La delegació catalana va fer un test exigent amb 2.500 metres de desnivell positiu i les pujades als ports de Coubet, Santigosa, Canes, Bracons i el Santuari de la Salut.

La Classique des Alpes és una carrera de gran prestigi internacional en la categoria i en els darrers anys ha tingut guanyadors com Tim Wellens, Pierre Latour, Aurélien Paret-Peintre, Rémy Rochas, Maxim Van Gils o Cian Uijtdebroeks, tots ells competint actualment a la màxima categoria del ciclisme professional. També han pujat al podi de la carrera corredors del nivell d’Andy Schleck, Lars Boom, Warren Barguil o David Gaudu.

La prova tindrà un recorregut de 130 quilòmetres i una segona meitat de perfil molt exigent, amb les ascensions al Col du Mont Toumier (2a), Cote de St Genix les Villages (3a), Col de la Crusille (3a), Mont du Chat (1a) i Col du Banchet (2a) encadenats en els últims 70 quilòmetres de la jornada.