Ingrid Ruiz, dominadora del Campionat de Catalunya a Bescanó

11/06/2023

Ingrid Ruiz (Massi-Tactic Academy) es va proclamar aquest dissabte 10 de juny vencedora del Campionat de Catalunya de Fèmines 2023 que es va disputar a Bescanó (Gironès) amb la organització de l'Escola de Ciclisme de Bescanó, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Bescanó. La cambrilenca, actual líder de la Copa Catalana de Fèmines d'aquesta temporada, es va imposar en solitari en una cursa exigent de 107 quilòmetres de recorregut marcada per la pluja i les caigudes.

Ruiz va arribar en solitari a la Plaça de les Nacions de la localitat gironina, mentre que la lluita per les medalles la lideraven la junedenca Júlia Mir (Universitat Politècnica de València), subcampiona, i la medalla de bronze, Patrícia Ortega (Massi-Tactic). El títol sub23 va ser per a Txell Claret (Hess Cycling Team), sisena classificada absoluta entre les ciclistes que van fer el recorregut complet, que consistia en dues voltes circulars i una tercera més llarga que incloia l'Alt d'Estanyol amb un tram de terra. Entre les júniors, que van fer les dues últimes voltes per un recorregut total de 85 quilòmetres, el títol va ser per a Laia Bosch (Ecológicas Navarra-Beratxa), mentre que cadets i màsters feien l'última volta amb uns 50 quilòmetres de recorregut amb victòria cadet d'Adriana Vargas (Baix Ter Fèmines) en cadet, la màster 30 Celia Becerra (CC Ratpenat), la màster 40 Úrsula Ospina (CC Ratpenat) i la màster 50 Inmaculada Valle (CC Ratpenat).

La cursa va estar marcada en la primera meitat per la formació d'una escapada de set ciclistes amb alguns dels noms més destacats en la línia de sortida com són la defensora del títol Emma Ortiz (Team Groupe Abadie), la danesa Fie Osterby (The Service Course), Marta Romance (amb els nous colors de l’equip UCI italià Born to Win-Zhiraf-G2), Mireia Trias (Laboral Kutxa-Fundación Euskadi), Ingrid Ruiz (Massi Tactic Academy), Txell Claret (Hess Cycling Team) i Anna Albalat (Andona). El grup es va començar a seleccionar a l'inici de l'última volta, i es va trencar definitivament a la pujada de terra cap a Estanyol, que va causar algunes caigudes importants i d'on hi van sortir al cap de cursa tan sols la vigent campiona Emma Ortiz i la líder de Copa Catalana, Ingrid Ruiz.

Finalment, Ruiz es va escapar en solitari en els últims 30 quilòmetres per arribar a meta amb més de quatre minuts d'avantatge, mentre que per darrere, des del grup perseguidor que havia marcat la cursa van connectar amb la resta d'escapades la finalment subcampiona Júlia Mir (Universitat Politècnica de València), la tercera classificada Patrícia Ortega (Massi-Tactic) i una Anna Ramírez (Jufré Vic-ETB, múltiple campiona de Catalunya i Espanya) que tornava a competir en carretera i era 5a, darrera d'una Mireia Trias (Laboral Kutxa-Fundación Euskadi) afectada per les caigudes que va ser 4a absoluta. En 6a posició i sent campiona sub23 va entrar una Txell Claret (Hess Cycling Team) que també havia estat implicada en les caigudes, i Ortiz tancava el grup en 7a posició.

Declaracions de Ingrid Ruiz (Massi-Tactic Academy), campiona de Catalunya 2023: "Ha estat una cursa interessant. Només de sortida ha començat a ploure, les baixades eren perilloses i des del principi he decidit no arriscar gens baixant, sabent que podia recuperar terreny en el pla. Quan ha començat la tercera volta, que era la més llarga i la que incloia l'sterrato, sí que tenia clar que volia entrar davant perquè sabia que hi hauria caigudes. Ens hem posat a tirar juntament amb la Mireia Trias per seleccionar una mica el grup que quedàvem al davant i entrar les menys possibles al tram. La Mireia ha caigut just davant meu, quedàvem quatre al davant, i al final després d'una altra caiguda ens hem quedat soles dues corredores (juntament amb Emma Ortiz). He pres la decisió d'intentar marxar sola a falta de 30 quilòmetres i m'ha sortit bé la jugada", apuntava la nova campiona catalana. Aquesta victòria per l'equip és fantàstica. Consolidem i demostrem que l'Academy funciona com a filial de Massi-Tactic, és un projecte que funciona perquè estem aprenent molt i els resultats corroboren aquest aprenentatge. De moment, molt bona perspectiva. Contiuarem amb la Copa Catalana, la setmana que ve anirem a fer-ho bé a la Copa d'Espanya, probablement el Campionat d'Espanya i a l'estiu sí que descansarem una mica".