El Campionat de Catalunya de Fèmines, preparat pel dissabte 10 a Bescanó

31/05/2023
Carretera

El Campionat de Catalunya de Fèmines, preparat pel dissabte 10 a Bescanó

Ja està en marxa el compte enrere per la disputa del Campionat de Catalunya de Fèmines 2023, que enguany es disputarà a Bescanó (Gironès). Un any més, la prova tindrà una única cursa que repartirà el títol de campiona de Catalunya de carretera per a les categories elit, sub23, júnior, cadet i màster, que disputaran diferents distàncies del recorregut preparat per la organització de l'Escola de Ciclisme de Bescanó, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Bescanó.

Les ciclistes elit i sub23 prendran la sortida des de la Plaça de les Nacions de Bescanó a les 16h, tenint per davant un recorregut de 107 quilòmetres. En primer lloc es faran dues voltes a un circuit de 28 quilòmetres amb pas per Aiguaviva, Masllunès i Vilanna, després del primer dels quals s'incorporaran a la cursa les ciclistes júnior, que completaran 86 quilòmetres en total. Després de les dues voltes inicials, es completarà el recorregut amb 47 quilòmetres amb pas per l'Alt de l'Estanyol (on es superarà un tram de terra de 800 metres), Brunyola, Vilobí d'Onyar, Aiguaviva i tornada a la Plaça de les Nacions de Bescanó, que serà el recorregut on se sumaran a la cursa les ciclistes cadet i màsters.

Un recorregut exigent a l'alçada de la disputa d'un Campionat de Catalunya, donant continuïtat a una temporada 2023 en què ja s'han disputat els Campionats de Catalunya CRI, amb triomf absolut femení de la ciclista Marta Romance, que acaba d'anunciar la seva incorporació a l'equip UCI italià Born to Win-Zhiraf-G20.

Les ciclistes buscaran prendre el relleu d'Emma Ortiz (actualment en l'equip UCI Team Groupe Abadie), que la passada temporada 2022 es va proclamar campiona a Sabadell per davant de Patrícia Ortega i Fie Osterby. El títol sub23 va ser per a Nerea Ruiz, el júnior per a la ja sub23 Lucía García, el cadet per a Laura Martínez, el màster 30 per a Helena Santamaría, el màster 40 per a Sandra Sardina i el màster 50 per a Cristina Bombardo.

Les inscripcions estaran obertes fins la mitjanit del pròxim dimarts 6 de juny.

Palmarès recent Campionat de Catalunya Fèmines:

  • 2022: Emma Ortiz
  • 2021: Iris Gómez
  • 2020: Mireia Benito
  • 2019: Júlia Casas
  • 2018: Júlia Casas
  • 2017: Mercè Pacios
  • 2016: Anna Kiesenhofer
  • 2015: Beatriu Gómez
  • 2014: Lorena Llamas
  • 2013: Anna Ramírez

Tota la informació completa i inscripcions al Campionat de Catalunya Fèmines 2023.