Laia Bosch i Adrià Pericas sumen èxits catalans al Campionat d’Espanya júnior

02/07/2023
Carretera

El Campionat d’Espanya júnior de carretera disputat el cap de setmana del 29 de juny al 2 de juliol a Cartagena (Múrcia) ha deixat la victòria de Laia Bosch, que s’ha convertit en campiona d’Espanya júnior en ruta competint amb la selecció catalana. El cap de setmana també ha deixat el subcampionat d’Espanya júnior el contrarellotge per a Adrià Pericas.

El programa de competició a Cartagena va començar el dijous 29 de juny a la tarda i va deixar el primer èxit per a la delegació catalana, amb la medalla de plata i subcampionat d’Espanya per Adrià Pericas. El júnior de primer any del CC Olot Infantil va marcar un temps de 26’56’’ en els 21,1 quilòmetres de recorregut i va liderar una selecció catalana que també va deixar la 7a posició de Marc Zafra i la 30a d’Albert Pla. En categoria femenina, Laia Bosch va ser 11a i Laura Martínez va aconseguir la 18a posició en la lluita contra el crono.

Tres dies més tard, el diumenge 2 de juliol, els corredors canviaven la bici de contrarellotge per la de ruta per disputar les proves en línia del Campionat d’Espanya júnior. Un grup de sis corredores amb la presència de la catalana Laia Bosch ha saltat del gran grup a l’Alto de la Cueva, primera dificultat muntanyosa de la jornada. Ràpidament han caçat a la basca Nahia Arana que rodava en fuga i han posat un ritme dur per superar l’Alto de Cedacero i poder-se jugar la victòria.

Laia Bosch ha aguantat al capdavant i s’ha disputat l’esprint final en un grup on també hi eren Claudia Pérez (Comunitat Valenciana), Nahia Arana, Ayala Serrano (Euskadi) i Violeta Hernández (Región de Murcia). La catalana, que el 2022, en el seu primer any a la categoria, ja va ser 8a al campionat espanyol, aconseguia d’aquesta manera una prestigiosa victòria. L’han acompanyat a la prova Laura Martínez (24a) i Ainara Inarejos (39a).

En la prova masculina, disputada a partir de les 11.15 hores, Roger Pareta i Gerard Ginabreda s’han incrustat en una escapada inicial de 12 corredors, que ha arribat a agafar tres minuts i mig de marge però ha estat neutralitzat en el seu pas per l’Alto de Cedacero. En la part final de la prova, Adrià Pericas ha estat present en els moviments claus que han decidit la carrera, però després de diversos talls no ha aconseguit arribar al capdavant de la cursa i ha acabat en una meritòria 7a posició en el seu primer any de júnior.

Marc Zafra (13è) i Albert Pla (16è) també han aconseguit entrar al TOP-20 de la prova. La selecció catalana l’han completat Gerard Ginabreda (30è), Ivan Viladrich (32è), Gerard Cano (49è), Roger Pareta (59è) i Martí Pratginestós (64è).