Nil Aguilera i Lucía García, medalles catalanes al Campionat d'Espanya Júnior

03/07/2022
Federació

Nil Aguilera i Lucía García, medalles catalanes al Campionat d'Espanya Júnior

Compartint seu i programació amb els Campionats d'Espanya Escolars, Valladolid ha estat la seu dels Campionat d'Espanya Júnior 2022, que el dijous 30 de juny va viure les proves contrarellotge i aquest diumenge 3 de juliol, les proves en línia. La selecció catalana ha tornat del viatge amb les medalles de Nil Aguilera, plata  a la prova CRI, i Lucía García, bronze a la prova en ruta.

Dijous va començar amb la primera gran notícia de per a la selecció catalana desplaçada a Valladolid, amb Nil Aguilera proclamant-se subcampió d'Espanya CRI júnior recorrent els 22,9 quilòmetres de recorregut amb un temps de 30'35, a 40 segons del vencedor, el navarrès Ibai Azanza. Per la seva banda, Albert Muntanyà va marcar el 26è millor temps. Entre les fèmines, Estefanía Jiménez era 8a i Laia Bosch, 14a.

Per la seva banda, aquest diumenge era el torn de les proves en ruta, començant per la prova femenina amb 81 quilòmetres de recorregut després del qual un grup de setze ciclistes s'ha jugat la victòria a l'esprint. Gràcies a la tercera plaça, Lucía García ha aconseguit la medalla de bronze darrere de la càntabre Laura Ruiz i la madrilenya Almudena Morales, sumant així la seva segona medalla en campionats d'Espanya en els seus dos anys en categoria júnior. Després d'una cursa molt batallada, la ciclista de primer any Laia Bosch acabava 8a i Estefanía Jiménez 19a, signant així una actuació que permetia a la selecció catalana ser el tercer millor equip de la cursa.

La cursa masculina comptava després amb gairebé 120 quilòmetres de recorregut. El medallista CRI Nil Aguilera, juntament amb el valencià Alejandro Merenciano, han protagonitzat l'escapada que ha marcat la primera meitat de cursa, aconseguint fins a dos minuts d'avantatge. El mateix Aguilera o Adrià Franquesa han entrat en diversos talls posteriors en una cursa amb moltes alternatives, però no han pogut evitar que la cursa es decidís en un esprint d'una quarantena de ciclistes on hi havia els catalans Miquel Morales (22è) i Joan Cadena (31è), seguits en grups perseguidors per Marc Collell (42è), Albert Pla (49è), Adrià Franquesa (60è) i Nil Aguilera (61è).

Fotografia: RFEC