Lucía García, subcampiona d'Espanya júnior 2021

19/07/2021

San Martín de Valdeiglesias va ser la seu aquest diumenge de les proves en línia del Campionat d'Espanya júnior 2021, on la selecció catalana estava representada per tretze ciclistes dos dies després d'haver disputat les proves CRI a Cadalso de los Vidrios. El subcampionat de Lucía García va ser la gran notícia de la jornada, en què els ciclistes catalans van plantejar una bonica batalla.

La prova de les noies donava inici a la competició amb un recorregut de 76,4 quilòmetres. Estefanía Jiménez va ser protagonista de l'escapada de la jornada, entrant en un tall de quatre ciclistes que va ser neutralitzat a deu quilòmetres de l'arribada. Allà va ser quan va començar la batalla final per la victòria, decidida finalment per un atac en els últims metres de la navarresa Naroa Fernández mentre que Lucía García, resident enguany al CTE de Ripoll de la FCC, va ser la més ràpida del grup per asegurar la medalla de plata. Jiménez va ser 28ª, Paula Recio 38ª i Júlia Melvina Passarrius no va poder completar la cursa.

Per la seva banda, la prova masculina tancava el campionat amb un recorregut de 112,5 quilòmetres. La selecció catalana va ser combativa, present en diferents talls amb corredors com David Peñaranda, Ricard Fitó o Àlex García, tot i que sense poder entrar finalment al tall decisiu ni ser a prop del vencedor final amb una exhibició en solitari, el castellano-lleonès Iván Romeo. Finalment, van poder acabar la cursa un Peñaranda que va ser 12è, Ricard Fitó 29è, Iñaki Navarro 56è, Àlex García 63è i Axier Casado 72è.