Marta Cano lidera la selecció catalana als Campionats d’Espanya de BTT

17/07/2023
BTT

Marta Cano lidera la selecció catalana als Campionats d’Espanya de BTT

La selecció catalana ha participat el cap de setmana del 14 al 16 de juliol als Campionats d’Espanya de BTT XCO/XCE 2023 que s’han disputat a Sabiñánigo (Osca). El resultat més destacat de la delegació catalana l’ha aconseguit Marta Cano amb una victòria que la consolida com la millor júnior estatal.

En el darrer dia de competició al circuit de Sabiñánigo, la júnior Marta Cano ha aconseguit fer bons els pronòstics i s’ha proclamat campiona d’Espanya júnior de BTT XCO per segon any consecutiu. Cano, que el 2022 ja va aconseguir el títol en el seu primer any a la categoria i aquest any ja ha aconseguit èxits internacionals amb la selecció catalana, ha avantatjat amb més de tres minuts a la segona classificada gràcies a dues primeres voltes on ha mostrat tot el seu potencial. També en la prova júnior femenina, Mariona Ratera va acabar 6a i Zaira Boter va ser 16a.

La competició havia començat el divendres 14 de juliol amb el Team Relay, una prova per equips on la selecció catalana defensava títol amb Martí Cateura, Nicole Castillo, Sara Gay, Martí Carrillo, Marta Cano i Mario Sinués. La selecció catalana va aconseguir remuntar en la segona meitat de la prova i va arribar a l’últim relleu amb opcions de victòria, però no va aconseguir passar de la quarta posició, a poc més d’un minut de la Comunitat Valenciana, que va aconseguir l’or. El dissabte va ser el torn per a Martí Cateura, que va aconseguir una 11a posició en la prova sub 23, i Sara Gay, que va entrar a la final directa però no va aconseguir revalidar el títol de Campiona d’Espanya XCE i va acabar en 4a posició.

El diumenge va ser el dia de més activitat en les proves XCO amb les categories elit, sub 23 femení i júnior, amb la victòria de Marta Cano. En el júnior masculí, Martí Carrillo va estar en posicions capdavanteres en el primer tram de carrera però no va poder seguir el ritme de García, Franco, Villar i Mir, que van marcar diferències ben aviat i van acabar sent els quatre primers. Finalment, Carlos Gámez (9è) va ser el millor català acompanyat de Carrillo (11è) i Pol Ferran (13è).

La participació de la selecció catalana la van completar Nicole Castillo, que en la prova elit/sub 23 femenina va ser 23a i va ser la 11a millor sub 23, i Mario Sinués, que va acabar la prova elit masculina en una meritòria 12a posició.

Foto: RFEC