Vallter 2000 corona els vencedors del 70è Gran Premi Ripoll

20/08/2023
Carretera

Vallter 2000 corona els vencedors del 70è Gran Premi Ripoll

Més de 150 corredors han disputat aquest dissabte 19 d’agost el 70è Gran Premi Ripoll - 29è Memorial Fermí Pujol, una de les carreres open més importants de l’estiu que en els últims anys ha tingut vencedors com Abel Balderstone, actualment corredor de Caja Rural – Seguros RGA, o Brodie Chapman, corredora World Tour que actualment competeix amb Lidl-Trek i va guanyar la prova ripollenca en categoria femenina els anys 2021 i 2022.

Els corredors han hagut d’afrontar els 50 quilòmetres que separen Ripoll, amb sortida davant el Monestir de Santa Maria, de l’estació d’esquí de Vallter 2000, un final molt exigent. Dídac Carvacho (Fornells de la Selva Club Ciclista) ha estat el vencedor amb un temps de 1:31:36 i ha creuat la meta exhaust i amb 8 segons de marge sobre el segon classificat, David Domínguez (GD Zamora Enamora). El podi l’ha completat Aleix Sierra (Energia Nufri – CC Pardinyes), ja gairebé un minut de pèrdua, mentre que el campió de Catalunya Ferran Robert (Controlpack) s’ha quedat a les portes del podi amb la quarta posició.

Entre les fèmines, la vigatana Martina Moreno (en una de les seves primeres curses amb l'equip UCI Farto-BTC) ha estat la més ràpida per davant d’Helena Moragas (Sant Andreu Barca Club Ciclista), que aquesta temporada ha estat una habitual de la selecció catalana i que participarà la pròxima setmana al primer Tour del Porvenir femení de la història. Moreno, de 21 anys, torna a estar en plantilla d'un equip UCI internacional des d'aquest mateix mes d'agost després d'haver estat subcampiona de Catalunya sub23 el darrer mes de juny a Bescanó i recupera així el nivell que havia mostrat els tres anys anteriors a les files de Massi-Tactic i que l'havia portat a pujar al podi del Campionat d'Espanya sub 23 l'any 2021 amb tan sols 18 anys. A Vallter, Moreno repeteix la victòria que ja va aconseguir el 2020. La tercera fèmina ha estat Nicolie Luijsterburg (Reto Arnhem), vencedora màster 40, mentre que quarta era la primera elit, Maria Fernández (Fliz Rothas Racing Team).

70è Gran Premi Ripoll - 29è Memorial Fermí Pujol

  1. Dídac Carvacho (Fornells de la Selva Club Ciclista) 1:31:36
  2. David Domínguez (GD Zamora Enamora) a 0:08
  3. Aleix Sierra (Energia Nufri - CC Pardinyes) a 0:57
  4. Ferran Robert (Controlpack) a 1:09
  5. Raül Castello (Furore Cycling Club) a 1:26
  6. Biel Font (Team MP Group) a 2:04
  7. Miquel Martínez (Energia Nufri - CC Pardinyes) a 2:18
  8. Lucas Olvera (Europa-Tadesan-Bluepower) a 2:18
  9. Martí Cateura (Fornells de la Selva Club Ciclista) a 2:30
  10. Matisse Van Kerckhove (Origen MTB Team) a 2:30
  • Elit: Dídac Carvacho (Fornells de la Selva Club Ciclista)
  • Sub 23: Biel Font (Team MP Group)
  • Júnior: Lucas Olvera (Europa-Tadesan-Bluepower)
  • Màster 30: Beñat Cañellas (Odena Esport Ciclista)
  • Màster 40: Raül Castello (Furore Cycling Club) i Nicolie Luijsterburg (Reto Arnhem)
  • Màster 50: Octavi Fontane (St. Gran Cycling Costa Brava)
  • Màster 60: Josep Casado (Montornes Club Ciclista)
  • Fèmines sub 23: Martina Moreno (Farto Club Ciclista)
  • Fèmines elit. Maria Fernández (Fliz Rothas Racing Team)
  • Fèmines júnior: Laia Bosch (Ecologicos Navarra-Beratx)

Classificacions completes