Edgar Curto guanya sobre les llambordes de Juneda

28/08/2023
Carretera

Edgar Curto guanya sobre les llambordes de Juneda

Juneda (Garrigues) ha viscut aquest dilluns 28 d’agost la 59a edició del Trofeu Vila de Juneda per a corredors elit i sub 23. La prova organitzada pel Club Ciclista Colla la Pedalada és un clàssic del calendari de critèriums i té un recorregut urbà incomparable amb les tradicionals llambordes que juguen un paper fonamental en el tram de pujada del circuit.

Ferran Robert i Arnau Solé (Controlpack) i Sergi Darder (Hight Level GSport Grupo) han pres la davantera en la primera part de la carrera, però Edgar Curto (Arabay Vas Balear) ha fet valer la seva potència per caçar el trio capdavanter i marxar en solitari després d'un atac a poques voltes del final. D'aquesta manera, Curto (Arabay Vas Balear) s’ha imposat a la línia de meta amb només tres segons de marge sobre el campió de Catalunya Ferran Robert, que ha acabat segon. Curto allarga així el seu bon estat de forma que ja va mostrar fa deu dies guanyant el Trofeu Fira d’Agost de Xàtiva (País Valencià) i que a principis d’estiu l’havia portat a guanyar el GP Sant Pere de Perafort. Aquest dimecres, Curto prendrà la sortida a la 72a Volta Ciclista al Montsià per intentar assaltar el liderat de les Grans Clàssiques. El podi de Juneda l’ha completat Sergi Darder, que ha entrat tercer a poc més de mig minut.

El Trofeu Vila de Juneda tenia com a incentiu la gran quantitat de primes i premis que repartia, que han estat 750€ en primes i 360€ en premis. La carrera, que ha tingut una gran afluència de públic, ha estat la primera de les dues proves puntuables per al Xallenge Garrigues, una competició que decidirà el guanyador d’aquí a una setmana amb la disputa del Primer Critèrium de les Borges Blanques. A Juneda hi han estat presents el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana, el nou delegat de la FCC a Lleida, Artur Santiveri, i el president de la Colla la Pedalada, Norbert Herrera. També hi ha hagut representació municipal amb l'Alcalde de Juneda, Antoni Villas, i el Regidor d'Esports del consistori, Josep Lluís Garrido.

59è Trofeu Vila de Juneda:

  1. Edgar Curto (Arabay Vas Balear) 1:31:16
  2. Ferran Robert (Controlpack) a 0:03
  3. Sergi Darder (Hight Level GSport Grupo) a 0:33
  4. Arnau Solé (Controlpack) a 1:24
  5. Albert Muntanyà (Finisher) a 1:44
  6. Alejandro Gómiz (G.D. Supermercados Froiz) a 1:52
  7. Ricard Fitó (Torres - Fernando Barceló Team) a 1:52
  8. Josep Oriola (RCB Motor Begues) a 1:52
  9. Roger Puig (Equipo Oleka) a 1:52
  10. Joan Font (Cycling No Limit Cardedeu) a 1:55

Classificacions completes