La 4a Gran Clàssica Modest Capell decidirà les Grans Clàssiques 2023

29/09/2023
Carretera

La 4a Gran Clàssica Modest Capell decidirà les Grans Clàssiques 2023

La tarda del dissabte 7 d'octubre, el calendari català de carretera viurà un dia clau amb la disputa de la 4a edició de la Gran Clàssica Modest Capell. La localitat de Torregrossa (Pla d'Urgell) celebrarà per quart any l'homenatge al ciclista garriguenc, que ens va deixar l'any 2019 víctima d'un accident de trànsit en un entrenament, en una cita plenament consolidada en el calendari que serà la prova decisiva del calendari 2023 de les Grans Clàssiques - 7è Trofeu Joan Casadevall.

El principal calendari elit/sub23 de carretera català, que el darrer 2022 tenia com a vencedor al veterà Benjamí Prades després de dues victòries consecutives de David Gómez, porta deu proves disputades, i aquest cap de setmana viurà la seva avantpenúltima cita amb la disputa de l'aplaçat Trofeu Sant Bertomeu de La Sénia. La parella de ciclistes de l'equip ebrenc Controlpack formada pel vencedor de la Clàssica Isaac Gálvez Ilia Schchegolkov (amb 373 punts) i l'italià Simone Sano' (amb 339) són els millors classificats per davant del rus Egor Igoshev (325 punts), vencedor a l'inici de temporada del Trofeu Joan Escolà i la Klàssika d'Olot i absent des d'aleshores. Just darrere, els segueixen Edgar Curto (Arabay-Vas Balear) amb 295 punts i Guillem Suriñach (Controlpack), amb 275.

A la prova final de la Gran Clàssica Modest Capell, els ciclistes es trobaran un recorregut de 132,6 quilòmetres pel Pla d'Urgell i les Garrigues. El traçat consta de tres voltes a un circuit amb doble pas pel premi de muntanya de La Serra, i superant les poblacions de Sidamon (on es disputaran dos esprints especials Forn Macià), Bell-lloc d'Urgell, Torregrossa, Miralcamp (on es disputaran dues metes volants Romà Infraestructures i Serveis) i Puiggròs, on les rampes dels seus carrers poden acabar de decidir la cursa. El darrer 2022, la cursa es va decidir en un esprint reduït amb victòria del jove català Sergi Darder.

Les inscripcions per aquesta quarta edició són obertes fins la mitjanit d'aquest dimarts 3 d'octubre.

Palmarès Gran Clàssica Modest Capell:

  • 2022: Sergi Darder
  • 2021: Christian Gorm
  • 2020: David Gómez

Tota la informació i inscripcions de la 4a Gran Clàssica Modest Capell.