El Memorial Antonio Miguel Ramírez viu dues jornades del millor ciclisme cadet

02/10/2023

El cap de setmana del 30 de setembre i 1 d’octubre s’ha celebrat la XIV edició del Memorial Antonio Miguel Ramírez, que ha unit el millor ciclisme cadet en una prova de dues etapes organitzada pel Club Ciclista Palafrugell i puntuable per a la Copa Catalana Cadet i la Copa Catalana Fèmines cadet i júnior.

La primera de les dues etapes presentava un recorregut de 57,5 quilòmetres amb sortida i arribada a Esclanyà (Begur, Baix Empordà) i tenia dues pujades puntuables. En un final igualat, Aitor Martínez (Purito-Tadesan-Núria) va superar Seff Van Kerckhove (PC Baix Ebre) per sumar la seva 7a victòria de la temporada i vestir el mallot de líder a la segona etapa.

En la jornada de diumenge, la competició es traslladava a Palafrugell (Baix Empordà) per afrontar una carrera de 65,8 quilòmetres amb un triple pas per la pista de terra entre Fontanilles i Gualta com a principal dificultat. L’equip Purito-Tadesan-Núria va dominar de nou la carrera i Joel Munté va guanyar a l’esprint per davant dels seus companys Narcís Monturiol i Aran Boix i de Ferran Torra (Escola Isaac Gálvez). Tots quatre van avantatjar amb prop de quatre minuts als seus dos perseguidors immediats i amb sis minuts i mig al gran grup per així situar-se a les quatre primeres posicions de la general final.

Després de ser cinquè a la primera etapa i imposar-se a la segona, Joel Munté es va adjudicar també la classificació general amb 14 segons de marge sobre el seu company Aran Boix i 16 segons sobre Ferran Torra. Per la seva banda, la victòria a Esclanyà va servir a Aitor Martínez per situar-se al capdavant de la Copa Catalana Cadet a només una prova per al final del calendari.

En les categories femenines, la cadet Adriana Vargas (Baix Ter), campiona de Catalunya de la categoria, ha mostrat un gran nivell i ha estat la millor en les dues jornades. D’aquesta manera, Vargas ha consolidat i assegurat el seu títol a la Copa Catalana a falta d’una prova per disputar. En categoria júnior, Ainara Inarejos (PC Baix Ebre) va imposar-se a la jornada de dissabte, mentre que Laura Martínez (Ecológicos Navarra-Beratxa) va guanyar amb tres minuts d’avantatge a Palafrugell i es va adjudicar la classificació general. Inarejos i Martínez segueixen separades per menys de 40 punts a la classificació de la Copa Catalana i la victòria final es decidirà el 12 d’octubre a la XIII Clàssica Isaac Gálvez.

Al final de la carrera, la Federació Catalana de Ciclisme ha fet entrega al Club Ciclista Palafrugell d’un reconeixement en commemoració al 50è aniversari del club que es va celebrar el 2022.