Alejandro Gómiz s'imposa a la 4a Gran Clàssica Modest Capell, que corona a Edgar Curto

08/10/2023
Carretera

Alejandro Gómiz s'imposa a la 4a Gran Clàssica Modest Capell, que corona a Edgar Curto

La 4a edició de la Gran Clàssica Modest Capell va posar la tarda d'aquest dissabte 7 d'octubre el punt i final al calendari 2023 de les Grans Clàssiques-7è Trofeu Casadevall, el principal campionat de carretera elit/sub23 català, que després de dotze proves disputades ha tingut a Edgar Curto (Arabay-Vas Balear) com a vencedor de la general. A la prova final de Torregrossa (Pla d'Urgell), en la quarta edició de la prova que recorda al jove ciclista torregrossenc, la victòria va ser per al valencià Alejandro Gómiz (Supermercados Froiz) després d'una cursa ràpida, recorrent els 132 quilòmetres de la cursa a una mitjana de 43,5 km/h.

Una escapada de sis ciclistes amb el mateix Alejandro Gómiz (Supermercados Froiz) juntament amb el vencedor de la primera edició de la Gran Clàssica Modest Capell David Gómez (Team MP Group), Aleix Biel (Controlpack), Jérôme Raus (CC Le Boulou), Maximus Anderson (Kelly Benefits) i Alejandro Merenciano (Estec-Salazones Ricardo Fuentes) va marcar la cursa amb un moviment que el pilot no va poder controlar, malgrat l'empenta inicial en la persecució de l'equip Oleka. Així doncs, fou el mateix grup el que es jugaria la victòria, en uns quilòmetres finals en què Gómiz va demostrat ser el més fort, primer propiciant una primera selecció amb un atac a la pujada final a Puiggròs, i finalment imposant-se a l'esprint reduït davant d'Alejandro Merenciano (Esetec-Salazones Ricardo Fuente) i el nord-americà Maximus Anderson (Kelly Benefits Strategies), vencedor a Catalunya a les socials d'inici de temporada.

El català Edgar Curto (Arabay-Vas Balear), que defensava el seu liderat de les Grans Clàssiques que havia conquerit al Trofeu Sant Bertomeu de La Sénia entrava dins el pilot principal en 26a posició i s'assegurava la general de la competició, on tenia com a principals perseguidors a Ilia Shchegolkov i Simone Sano' (Controlpack), Víctor Castellano (Esetec-Salazones Ricardo Fuentes) i Guillem Suriñach (Controlpack). Una gran regularitat a la part final de la temporada, especialment amb els segons llocs aconseguits a Sant Jaume dels Domenys i La Sénia, ha valgut a Curto, vencedor enguany d'altres curses importants com el GP de Perafort o el Trofeu Vila de Juneda, la victòria a la general del campionat.

Edgar Curto (Arabay-Vas Balear), campió de les Grans Clàssiques 2023: “Per començar, la d’avui és la cursa més especial de l’any. És un dia en què recordem qui va ser en Modest, amb qui vam ser companys d’equip durant tres anys. Sempre és un record especial i per mi és la millor manera d’acabar l’any. Pensant en la cursa, era un escenari difícil perquè jo venia sol. L’equip és de les Illes Balears i avui no tenia cap company que em pogués ajudar. Era qüestió d’intentar salvar els mobles i vigilar els tres rivals que tenia a prop a la general. Se n’ha anat l’escapada molt d’hora, i això també m’ha permès poder controlar els moviments per darrera, he hagut de respondre a tots els intents m’han fet entre tots, i al final he pogut acabar sense que em piquessin punts i he pogut guanyar les Grans Clàssiques. A principi d’any no tenia molt clar quines curses podria fer. El calendari amateur va variant i se’ns han suspès un parell de voltes que teníem previstes. A meitat d’any em vaig trobar que estava bastant a prop dels primers llocs de la general, i per sort he pogut acabar totes les proves. Això m’ha permès emportar-me la general, i estic molt content. Ara estem esperant notícies sobre el projecte d'Arabay, l'equip on estic actualment. En principi, si tot va bé, l'any que ve tindrem una oportunitat a professionals. Si la podem gaudir, ho farem, i si no, d'aquesta temporada ens emportem un record molt bonic”.

4a Gran Clàssica Modest Capell:

  1. Alejandro Gómiz (Supermercados Froiz) 3:01:47
  2. Alejandro Merenciano (Esetec-Salazones Ricardo Fuente) m.t.
  3. Maximus Anderson (Kelly Benefits Strategies) m.t.
  4. Jérôme Raus (CC Le Boulou) a 0:05
  5. Aleix Biel (Controlpack) a 0:14
  6. David Gómez (Team MP Group) a 0:19
  7. Pol Hervás (Brocar-ALE) a 4:27
  8. Sergi Darder (High Level GSport) a 4:27
  9. Ricard Fitó (Torres-Fernando Barceló Team) a 4:27
  10. Pol Rocamora (Team SmartDry) a 4:27

General Grans Clàssiques 2023:

  1. Edgar Curto (Arabay-Vas Balear) 396 pts
  2. Ilia Shchegolkov (Controlpack) 373 pts
  3. Simone Sano' (Controlpack) 369 pts
  4. Víctor Castellano (Esetec-Salazones Ricardo Fuentes) 368 pts
  5. Guillem Suriñach (Controlpack) 355 pts