Jofre Cullell, Marc Romero i Laia Bosch dominen a la doble cita de la Copa Catalana de Ciclocròs

12/11/2023
Ciclocròs

Jofre Cullell, Marc Romero i Laia Bosch dominen a la doble cita de la Copa Catalana de Ciclocròs

La Copa Catalana de Ciclocròs by Proride ha tingut un nou cap de setmana de doble cita amb el Trofeu Ciclocròs Hospitalet de l’Infant el dissabte 11 de novembre i el III Ciclocròs de Gurb - 2n Memorial Lluís Vila i Codina el diumenge 12 de novembre. Amb aquestes dues cites, el calendari català de ciclocròs arriba gairebé a l’equador de la temporada amb 6 de les 13 proves de la Copa Catalana ja disputades.

L’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp) ha viscut una prova de la Copa Catalana de Ciclocròs per primera vegada des de 2019 i ho ha fet amb 230 inscrits entre les categories de promoció i les carreres open. La prova, organitzada per Promoevents amb el suport de l'Ajuntament de Vandellòs-L'Hospitalet de l'Infant i la seva Àrea d'Esports, s’ha celebrat en un circuit situat a la zona de l'Aberg Esportiu Àster i és l’única prova a les comarques tarragonines de la Copa Catalana de Ciclocròs 2023.

En les categories absolutes, Marc Romero (Bike Garraf Club Esportiu) va ser el més fort i es va emportar la victòria per davant de Maurizio Sartori (Equipo Oleka) i Marcos Vázquez (Miami – Megabici Club Ciclista), mentre que el millor sub 23 va ser Jérome Raus (Le Boulou Club Cycliste). A la carrera femenina, Laia Bosch (Ecológicos Navarra-Beratxa) va seguir amb la bona dinàmica de les últimes setmanes i va aconseguir la seva segona victòria consecutiva a la Copa Catalana després de guanyar a La Garriga. La van acompanyar al podi Ester Barris (Gravel Girona Club Esportiu) i Mireia Padrós (Biking Point Club Esportiu).

Trofeu Ciclocròs Hospitalet de l'Infant 2023

Tan sols 24 hores més tard, Laia Bosch tornaria a ser protagonista al III Ciclocròs de Gurb amb una nova victòria, la tercera en el seu primer any com a sub 23 que la consolida com a líder de la Copa Catalana de Ciclocròs by Proride. Bosch ho aconseguia en una cita que, organitzada pel Club Ciclista Gurb, reunia prop de 200 participants de les categories open. En les categories fèmines, Ester Barris va ser la millor elit i Kyra Gali es va imposar entre les júniors.

La prova masculina va tenir el mateix protagonista que els anys anteriors al calaix més alt del podi, ja que Jofre Cullell (GD Rio Sport 2016) repetia victòria i s’adjudicava el triplet en les tres edicions del Ciclocròs de Gurb. Després de la victòria per Tots Sants a La Garriga, el mundialista de BTT suma un nou èxit i demostra que està acabant l’any a un gran nivell de forma.

El qui va ser campió del món màster en descens i XCO el 2019, Tomàs Misser (Cardedeu Unió Ciclista), ha ocupat la segona posició a Gurb amb 49 anys i Marc Romero ha completat un cap de setmana rodó pujant al podi després de la victòria a l’Hospitalet de l’Infant. Amb les dues posicions de mèrit aconseguides aquest cap de setmana, Marc Romero s’enfila al capdavant de la Copa Catalana de Ciclocròs by Proride per davant de Maurizio Sartori i Gerard Moya, que cedeix el liderat.

III Ciclocròs de Gurb - 2n Memorial Lluís Vila i Codina

  • Elit: Jofre Cullell (GD Rio Sport 2016) i Ester Barris (Gravel Girona Club Esportiu)
  • Sub 23: Adrià Franquesa (Finisher) i Laia Bosch (Ecológicos Navarra-Beratxa)
  • Júnior: Aleix Casanovas (Jufré Vic-ETB) i Kyra Gali (Biking Point)
  • Cadet: Aleix Huéscar (Jufré Vic-ETB) i Martina Pellicer (CC Baix Ter)
  • Màster 30: Enric Bau (Calma Sant Julià Club Ciclista)
  • Màster 40: Bernat Pou (Cicles Vic Club Ciclista)
  • Màster 50: Jordi Godayol (Calma Sant Julià Club Ciclista)
  • Màster 60: Àngel Blanco (Cycling No Limit Cardedeu)
  • Classificacions completes del III Ciclocròs de Gurb

Foto: Montse Riera - Ajuntament de Gurb