La 12a Cusa Social XTV, nova cita de la Challenge Comarques de Tarragona

26/01/2024
Carretera

La 12a Cusa Social XTV, nova cita de la Challenge Comarques de Tarragona

El diumenge 4 de febrer, Valls (Alt Camp) acollirà la 12a edició de la Cursa Social XTV – Memorial Xavi Tondo, que serà la tercera cita del flamant calendari de la Challenge Comarques de Tarragona després de la Cursa del Perelló i el Trofeu Josep Florencio. La social, organitzada per la Secció Ciclista del CB Valls i els Amics de Xavi Tondo, ret anualment homenatge a l’enyorat ciclista vallenc, que ens va deixar el 2011 quan era professional a l’equip Movistar Team.

La prova ha preparat per aquest 2024 un recorregut molt similar al de l’any passat, amb 75 quilòmetres i dos dificultats muntanyoses: l’Alt de Santa Cristina, que es coronarà al quilòmetre 41,6 i l’Alt de Can Ferrer, al quilòmetre 50,2. En total seran 870 metres de desnivell positiu acumulat amb sortida i arribada davant el pavelló Xavi Tondo de Valls. A més, el recorregut també inclou una meta volant al pas per Vilabella, al quilòmetre 14,4 de recorregut.

L’edició de 2023 va reunir més de 140 inscrits i va deixar la victòria del jove Óscar Rota, que es va imposar en un esprint reduït per davant de Marcos Vázquez i Mario Silva, qui aquest any ha fet el salt a professionals de la mà de l’Illes Balears – Arabay Team continental. A més, la cursa també va suposar la primera victòria com a ciclista d’Helena Moragas, que posteriorment es va convertir en una habitual de la selecció catalana i va disputar el Tour de l’Avenir amb la selecció espanyola.

La Cursa Social XTV, que coincideix al calendari amb la social La Bescanonina que es disputa a terres gironines, tindrà les inscripcions obertes fins el dimarts 30 de gener.

Foto: Xevi Planas / FCC