Ràdio Volta: El futur d'Helena Moragas després de l'Avenir

07/09/2023
Federació

Ràdio Volta: El futur d'Helena Moragas després de l'Avenir

Amb només 20 anys, Helena Moragas (Sant Just Desvern, 2003) està disputant la seva primera temporada com a ciclista provinent dels duatlons i triatlons, una disciplina en la qual havia estat campiona d’Europa júnior de duatló el 2022 i quarta classificada al Mundial de triatló júnior el 2021. Després d’estrenar-se en el ciclisme en ruta a les socials d’inici de temporada i amb els colors del Club Ciclista Sant Andreu de la Barca, la jove ciclista va ser una de les corredores convocades per la selecció catalana a la reVolta, una prova de categoria internacional UCI 1.1.

Les bones sensacions que va deixar a la carrera organitzada per la Volta a Catalunya la van portar a ser una fixa en les convocatòries catalanes i també ha disputat la Durango-Durango, on va patir una forta caiguda, i el Tour de Charente Maritime, on la selecció va oferir un bon paper. Aquest bon rendiment mostrat amb la selecció catalana li ha permès estrenar-se amb l’espanyola al Tour de l’Avenir, essent l’única corredora de la selecció que no milita en un equip UCI.

La darrera gran experiència la va viure durant la setmana del 28 d’agost a l’1 de setembre, en què va participar amb la selecció espanyola al primer Tour de l’Avenir Femmes de la història, que va reunir a les millors ciclistes sub23 del món. Durant les cinc etapes del Tour de l’Avenir, la catalana va poder un bon rendiment treballant per les seves companyes d’equip, fent feina de gregària i completant la carrera en 70a posició a la classificació general. La millor classificada de la selecció espanyola a la prova va ser la basca Eneritz Vadillo, en 16a posició a la classificació general.

Després de l’experiència al Tour de l’Avenir amb la selecció espanyola, Moragas afronta un setembre de reptes per seguir treballant amb la mirada posada al tram final de temporada. Des d’aquest setembre, la jove ciclista treballarà al Centre de Tecnificació Esportiva de Banyoles amb el tècnic Josep Codinach gràcies a una beca del Consell Català de l'Esport i la Federació Catalana de Ciclisme. També a partir del setembre, Helena Moragas s'incorpora a les files de l'equip Matos Mobility - Optiria portuguès amb qui disputarà diiferents curses internacionals abans d'acabar la temporada.

Ella és la protagonista del ciclisme català aquesta setmana al podcast Ràdio Volta, de Catalunya Ràdio, que de la mà de la FCC aproparà setmanalment una protagonista o una prova que ens ajudin a conèixer més de prop el ciclisme de casa nostra.