Bescanó viu la primera prova de la història de la Copa Catalana de Gravel

04/02/2024
Gravel - Carretera - BTT

Bescanó viu la primera prova de la història de la Copa Catalana de Gravel

Bescanó (Gironès) ha viscut aquest diumenge 4 de febrer una jornada històrica de ciclisme a la Bescanonina, una cita multidisciplinar que ha reunit més de 700 participants. Sota l’organització de l’Escola de Ciclisme de Bescanó, la matinal de ciclisme ha tingut com a principal reclam la prova inaugural de la flamant Copa Catalana de Gravel, que s’estrena aquest any al calendari federat amb quatre proves puntuables. A més, la Bescanonina també ha tingut la tradicional social de carretera, la marxa de BTT i una prova infantil de BTT.

El gravel, una especialitat en clar auge les últimes temporades, ha estrenat calendari de Copa Catalana a la Bescanonina i ha reunit més de 250 participants entre la prova competitiva i la no competitiva. Per a aquesta primera prova s’havia preparat un recorregut llarg de 108 quilòmetres i 1.800 metres de desnivell i un de curt de 62 quilòmetres i 770 metres de desnivell, i tots dos han fet les delícies dels participants, que han arrencat poc després de les 9 del matí.

Els primers vencedors absoluts han estat Arantxa Salvadó (Gobik Factory Team) i el sub 23 Lluc Agustí (Open Natura Club Esportiu BTT), que són, per tant, els primers líders del calendari català. El darrer guanyador de la Copa Catalana de Ciclocròs, Marc Romero (Bike Garraf Club Esportiu), tampoc ha faltat a la històrica cita i ha estat el primer elit masculí. La prova també ha tingut participació de les categories júnior, amb victòria per a Dawid Julián Bykowski (Fanatik Vic Club), i màster. En aquesta primera edició, la Copa Catalana de Gravel tindrà quatre proves puntuables i també es viurà el primer Campionat de Catalunya de Gravel de la història.

Copa Catalana de Gravel - Bescanonina

  • Elit: Marc Romero (Bike Garraf Club Esportiu) i Arantxa Salvadó (Gobik Factory Team)
  • Sub 23: Lluc Agustí (Open Natura Club Esportiu BTT) i Laia Gómez (Club Ciclista Andona)
  • Júnior: Dawid Julián Bykowski (Fanatik Vic Club)
  • Màster 30: Robert Masó (Club Ciclista Sant Gregori i el Llémena) i Carlota Poveda (Unió Ciclista Cardedeu)
  • Màster 40: David Coma (Club Ciclista Mig Segre Bike) i Marta Santos (L'Equipier Cycling Team)
  • Màster 50: Francisco Javier Salamero (Club Ciclista Cicles Sans) i Mònica Fàbrega (Triatló Costa Brava Club)
  • Màster 60: Joaquín José Jiménez (Ratpenat Club Ciclista) i Consol Cavallé (Club Ciclista A Pinyó Fix Cambrils) 

Mentre el gravel donava el tret de sortida a la primera Copa Catalana de la història de l’especialitat, la Bescanonina també ha viscut la tradicional social de carretera, que comptava amb un recorregut de 98 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell positiu sortint en direcció Les Planes d’Hostoles, donant la volta per Canet d’Adri i tornant per Les Serres. L’holandès de 25 anys Tim Den Braber (Diftar Volharding) ha allargat el seu bon estat de forma per terres catalanes i s’ha imposat a la prova tan sols una setmana després d’arrencar l’any amb victòria a La Social de La Bisbal.

Igual que a la cita empordanesa, Den Braber ha hagut de lluitar la victòria contra el júnior Roger Pareta (Purito-Tadesan-Núria), que ha repetit podi i en aquesta ocasió ha estat segon. El màster Oriol Escolano (Gurubike Cycling Team) ha completat el podi en una carrera que s’ha disputat a l’esprint entre un grup de 20 corredors. La propera cita social serà d’aquí tan sols tres dies, el dimecres 7 de febrer, amb la primera de les quatre proves de la Challenge Gran Fondo – El Secreto.

Social La Bescanonina

  1. Tim Den Braber (Diftar Volharding) 2:22:21
  2. Roger Pareta (Purito-Tadesan-Núria) m.t.
  3. Oriol Escolano (Gurubike Cycling Team) a 0:01
  4. Tasio Semperene (Eibarko Klub Deportiboa) a 0:01
  5. Joseph Howcroft (Otley Cycle Club) a 0:01

Més enllà de les proves competitives de gravel i carretera, la Bescanonina també ha viscut la vessant lúdica amb la marxa de BTT, que ha reunit més de 200 participants entre el recorregut llarg i el curt, i la prova infantil, que ha reunit una trentena de nens i nenes. Amb tot, Bescanó ha viscut una matinal única, plena de ciclisme de diferents modalitats i amb l’estrena històrica de la Copa Catalana de Gravel.

Foto: @maxymvisual