Ivan Smirnov dona el primer cop de les Grans Clàssiques al Trofeu Joan Escolà

02/03/2024
Carretera

Ivan Smirnov dona el primer cop de les Grans Clàssiques al Trofeu Joan Escolà

Aquest dissabte 2 de març d'ha posat en marxa la temporada 2024 de les Grans Clàssiques-8è Trofeu Joan Casadevall. El principal calendari elit/sub23 català de carretera es posava en marxa amb la disputa del 53è Trofeu Joan Escolà, la primera de les dues històriques proves organitzades per la Unió Ciclista Sabadell que un any més donen inici al campionat.

190 participants de diverses nacionalitats, gràcies a la presència tant d'equips catalans com estatals com internacionals, han sortit de Sabadell preparats per superar un recorregut de 116,5 quilòmetres per l'habitual terreny selectiu del parc natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, superant dificultats com l'Alt de les Ferreries, Coll de Poses o el Collet de Lligabosses. La cursa ha estat marcada per una escapada de 16 ciclistes, nom tan destacats com el dels herois locals David Domínguez (campió de Catalunya en un recorregut molt semblant a Sabadell l'any 2022) i Raúl Rota (vencedor d'aquesta mateixa prova l'any 2021), enguany tots dos com a ciclistes membres d'equips professionals a Portugal.

Malgrat l'empenta en l'escapada de ciclistes habituals del calendari català com l'australià Tristan Cardew (Equipo EBS), que ha protagonitzat diversos atacs en solitari, ningú ha pogut evitar una nova exhibició en solitari d'Ivan Smirnov (Penya Ciclista Baix Ebre), també vencedor la setmana anterior a la social Terra de Garnatxes de Gandesa, que ha creuat la meta en solitari amb més de mig minut d'avantatge sobre el jove letó Kristians Belohvosciks  (UC Monaco), fill del ciclista professional de la dècada dels 2000 Raivis Belohvosciks, i de l'alacantí Tomás Miralles (Vigo-Rías Baixas). Els sabadellencs David Domínguez (6è) i Raúl Rota (7è) han liderat els resultats catalans que també han tingut en el top10 el 7è lloc de Daniel Artero (Equipo Finisher) i el 8è d'Axier Casado (Team MP Group-Doltcini).

Demà serà el torn de la 94a edició del Campionat de Sabadell, prova on el mateix Smirnov defensarà la seva victòria aconseguida la darrera temporada.

53è Trofeu Joan Escolà:

  1. Ivan Smirnov (Penya Ciclista Baix Ebre) 2:38:03
  2. Kristians Belohvosciks (UC Monaco) a 0:37
  3. Tomás Miralles (Vigo-Rías Baixas) a 0:39
  4. Danil Zarakovskiy (Penya Ciclista Baix Ebre) a 0:42
  5. David Domínguez (Aviludo-Louletano-Loulé Concelho) a 0:42
  6. Raúl Rota (Radio Popular-Paredes Boavista) a 0:42
  7. Daniel Artero (Equipo Finisher) a 0:42
  8. Axier Casado (Team MP Group-Doltcini) a 0:42
  9. Tristan Cardew (Equipo EBS) a 0:45
  10. Iban Gutiérrez (Brocar-Rali-ALE)
  • Elit: Ivan Smirnov (Penya Ciclista Baix Ebre)
  • Sub23: Kristians Belohvosciks (UC Monaco)
  • Per equips: Penya Ciclista Baix Ebre
  • Classificacions completes.