Mataró s'omple de ciclisme amb el Campionat del Maresme

25/03/2024
Carretera

Mataró s'omple de ciclisme amb el Campionat del Maresme

Aquest diumenge 24 de març, l'Avinguda del Maresme de Mataró s'ha omplert de ciclisme amb la disputa del Campionat del Maresme. Sota la organització de l'Esport Ciclista Mataró, més de 200 ciclistes es van reunir en una prova que va acollir la segona prova de la temporada de la Copa Catalana Cadet, també de la Copa Catalunya Infantil de carretera, i per últim una prova critèrium de fèmines.

La matinal es va posar en marxa amb la prova de la Copa Catalana cadet masculina, una prova que en el circuit mataroní va acabar comptant amb una cinquantena de quilòmetres de recorregut en què Hugo Marrase (Penya Ciclista Baix Ebre) aconseguia una victòria que li valia el lideratge de la Copa Catalana. Marrase va batre els seus companys d'escapada Fran Alemany (Escola Ciclisme Isaac Gálvez), Cesc Pérez (Proride-Jufré Team), Ot Juanola (Escola Ciclisme Isaac Gálvez) i Ot Bayés (Proride-Jufré Team) i defensarà el seu lideratge el pròxim diumenge 7 d'abril al 5è Gran Premi Copa Primavera del Prat de Llobregat.

Posteriorment, un centenar de ciclistes de les principals escoles de Catalunya, entre les categories infantil, aleví, principiant, benjamí i prebenjamí, van córrer a Mataró en la segona cita de la Copa Catalunya de carretera per a les categories de formació. Martí Collell (Jufré Vic-ETB) i Valeria Piñol (Escola Ciclisme Isaac Gálvez) van aconseguir la victòria a la nombrosa cita infantil, Marc Batlle (Clementina Cycling Team) i Débora Gálvez (Escola Ciclisme Isaac Gálvez) en categoria aleví i Benjamí Batlle (Clementina Cycling Team) i Paula Rebollo (Escola Ataràxia) en principiants, mentre que benjamins i prebenjamins rebien reconeixement per a tots els participants, com és habitual en una Copa Catalunya Infantil que continuarà el darrer cap de setmana d'abril a Òdena.

Per la seva banda, la matinal es va tancar amb un critèrium competitiu per a les categories femenines, que va reunir a 44 participants entre les categories elit/sub23, màster, júnior i cadet, mantenint el format de cursa conjunta que durant tot aquest 2024 es viurà a la Copa Catalana de Fèmines que es posarà en marxa el 7 d'abril al Prat de Llobregat. La màster Yulimar Milla (Club Ciclista Ratpenat) es va endur la victòria davant la sub23 Júlia Passarrius (Esport Ciclista Mataró) i i la cadet Júlia Vilanova (Baix Ter Women's Academy), sent les més ràpides d'un grup d'una vintena de ciclistes que es van jugar la victòria, amb triomf per equips pel Baix Ter Women's Academy.