La Copa Catalana de Fèmines 2024 es posa en marxa amb gran èxit de participació al Prat

07/04/2024
Carretera

La Copa Catalana de Fèmines 2024 es posa en marxa amb gran èxit de participació al Prat

La 5a edició del Gran Premi de Primavera del Prat, que organitzava la Agrupació Ciclista El Prat al municipi del Baix Llobregat, ha estat la gran cita del calendari de carretera català aquest diumenge 7 d'abril. La cita acollia la primera prova de la temporada de la Copa Catalana de Fèmines, que estrenava el seu calendari 2024 amb quatre proves de cursa única per a totes les categories de fèmines amb un gran èxit de participació de 80 ciclistes, mentre que la tercera prova de la temporada de la Copa Catalana Cadet masculina obria la matinal.

La gran atracció del dia era l'estrena de la temporada 2024 d'una Copa Catalana Femenina que per primer cop compta amb set proves exclusivament per a fèmines, reunint a les categories elit, sub23, júnior, cadet i màsters. Una vuitantena de ciclistes han estat presents a la prova del Prat, que ha demostrat la gran acollida de la competició. El circuit baixllobregatí, marcat pel vent i amb poc desnivell per la zona d'entrada del Delta del Llobregat, ha donat com a resultat una cursa ràpida i tècnica en què s'han acabat jugant la victòria un grup d'escapades amb les catalanes Laia Bosch, Marta Romance (Massi-Baix Ter) i Emma Ortiz (ProTour BCN) i dues ciclistes d'equips UCI: la canadenca Kaitlyn Rauwerda (DNA Pro Cycling) i la francesa Marie Gielen (Primeau Vélo-Groupe Abadie).

Finalment ha estat Gielen, que ja sabia el que era guanyar en calendari català en haver-se endut la victòria celebrada al Bicircuit dins la programació de la III Setmana Catalana de l'Esport el darrer 2023, ha estat la més ràpida a l'esprint reduït per davant de Rauwerda i de Laia Bosch (Massi-Baix Ter), que amb la seva tercera posició agafava el primer lideratge de la Copa Catalana de Fèmines 2024 en categoria sub23, mentre que el tercer lloc de la seva companya Marta Romance (Massi-Baix Ter) la situa com a líder elit a tres setmanes de la següent prova del calendari, el Memorial Fidal Bagan de Sabadell.

    Per la seva banda, la matinal s'havia iniciat amb la tercera prova del calendari 2024 de la Copa Catalana Cadet masculina, que ja havia viscut dues proves inicials a Barcelona i Mataró. Una setmana després de disputar uns grans campionats d'Espanya de pista, el vencedor de la prova a l'esprint ha estat Alan Arilla (Squalox Team Mont-roig), que ha superat a Álex Sánchez (EC Mataró-Alsus Team) i Ot Juanola (EC Isaac Gálvez-Ibermicar), mentre que en 4a posició ha entrat un Eloi Ramos (EC Mataró-Alsus Team) que és líder de la Copa Catalana. Defensarà el seu mallot el pròxim cap de setmana a Santa Margarida i els Monjos.

    5è Gran Premi Copa Primavera del Prat - Copa Catalana Fèmines:

    1. Marie Gielen (Primeau Vélo-Groupe Abadie) 1:57:04
    2. Kaitlyn Rauwerda (DNA Pro Cycling) m.t.
    3. Laia Bosch (Massi-Baix Ter) m.t.
    4. Marta Romance (Massi-Baix Ter) m.t.
    5. Emma Ortiz (ProTour BCN) m.t.
    • Elit: Marie Gielen (Primeau Vélo-Groupe Abadie)
    • Sub23: Laia Bosch (Massi-Baix Ter)
    • Júnior: Laura Martínez (Ecológicos Navarra-Beratxa)
    • Cadet: Adriana Vargas (Baix Ter Women's Academy)
    • Màster 30: Jenni Torreguitart (Baix Ter Women's Academy)
    • Màster 40: Úrsula Ospina (Club Ciclista Ratpenat)
    • Per equips: Club Ciclista Baix Ter
    • Per equips màster: Club Ciclista Ratpenat
    • Classificacions completes

    5è Gran Premi Copa Primavera del Prat - Copa Catalana Cadet:

    1. Alan Arilla (Squalox Team Mont-roig) 1:22:18
    2. Álex Sánchez (EC Mataró-Alsus Team) m.t.
    3. Ot Juanola (EC Isaac Gálvez-Ibermicar) m.t.
    4. Eloi Ramos (EC Mataró-Alsus Team) m.t.
    5. Mario Aranda (Club Ciclista Olot Infantil) m.t.