El Gran Premi Vila de Ripoll acollirà el Campionat de Catalunya cadet

22/04/2024
Carretera

El Gran Premi Vila de Ripoll acollirà el Campionat de Catalunya cadet

Ripoll acollirà el dimecres 1 de maig la disputa del 9è Gran Premi Vila de Ripoll, una cita important en el calendari cadet i júnior català que aquest any, a més, serà seu del Campionat de Catalunya cadet

El millors cadets catalans es disputaran el Campionat de Catalunya en una prova organitzada pel Club Ciclista Ripoll que tindrà 39 quilòmetres i viurà la sortida i l’arribada a Ripoll. Els ciclistes sortiran en direcció Sant Joan de les Abadesses per després afrontar el Coll de Santigosa, principal dificultat muntanyosa de la jornada, i tornar per Vallfogona de Ripollès. El nou campió de Catalunya cadet succeirà en el palmarès a Ivan Roure, que l’any passat es va adjudicar el títol de la categoria a Sant Julià de Vilatorta.

Abans de la sortida cadet s’haurà disputat la prova de categoria júnior, que serà la cinquena cita puntuable de la Copa Catalana Júnior. En el seu cas es disputarà donant dues voltes al circuit que fa la carrera cadet fins completar els 78 quilòmetres totals. La prova torna d’aquesta manera al seu recorregut habitual, que l’any passat es va haver de modificar i es va disputar en una contrarellotge a Vallter 2000 que va deixar les victòries d’Adrià Pericas (júnior) i Aitor Martínez (cadet).

A més, la sortida júnior, que arrencarà a les 10h del matí des del pavelló d’Avellaneda de Ripoll, també tindrà espai per a les fèmines elit/sub23, que disputaran el mateix recorregut en una competició que, en aquest cas, no serà puntuable per a la Copa Catalana. Així mateix, les fèmines júnior podran disputar la prova en el mateix recorregut que els cadets masculins.

Camí de la Volta a Girona

Ripoll serà l'avantsala de la prestigiosa Volta a Girona, que s’ha convertit en una de les cites més importants de la temporada júnior i cadet i de la que enguany no en serà puntuable per la diferència de dates. La competició es celebra en format xallenge, amb guanyadors individuals de cada una de les proves però una classificació general que acaba donant un vencedor final.

Després del Gran Premi Vila de Ripoll, la Volta a Girona finalment tindrà dues proves puntuables el 25 de maig, amb el 3r Trofeu Agullana organitzat pel Club Tramuntana Xtrem, i el 26 de maig, amb el 44è Trofeu Primavera organitzat pel Club Ciclista Olot Infantil. En l’edició de 2023, els vencedors de la Volta a Girona van ser Sergio Calvo (júnior), Aitor Martínez (cadet), Alba Puig (elit/sub23 femení), Mercè Sitjar (júnior femení) i Candela Pérez (cadet femení).