El ciclisme júnior i cadet demostra potencial en una disputada Volta a Girona

01/05/2023

El ciclisme de carretera català ha viscut durant aquest pont un dels grans esdeveniments del calendari júnior i cadet anual. Durant els dies 29 i 30 d’abril i 1 de maig s’ha celebrat la Volta a Girona – Gran Premi Diputació, una xallenge amb tres proves que és una de les grans cites de l’any per a les categories júnior i cadet.

La competició va començar el dissabte 29 d’abril amb el Trofeu Agullana, en una jornada que va ser seu del Campionat de Catalunya júnior masculí i va coronar a Adrià Pericas (Europa-Tadesan-Bluepower) com a campió de Catalunya de la categoria. Diumenge, la prova viuria una jornada intensa a Sant Jaume de Llierca i per dilluns quedava el GP Vila de Ripoll, que finalment s’havia de modificar i es convertia en una cronoescalada fins a Vallter 2000.

Durant els tres dies, la prova s’ha dividit en una carrera llarga per a júniors i fèmines elit/sub23 i una carrera curta per a cadets i fèmines cadet/júnior. La categoria més disputada ha estat la júnior masculina, amb al voltant de 40 corredors a les dues primeres proves i fins a 86 participants el dilluns a Vallter. El guanyador final de la categoria ha estat el gallec Sergio Calvo (Eolo Kometa), que ha estat el més regular al llarg dels tres dies.

Les dues primeres jornades van tenir protagonisme rus en la categoria júnior, amb victòria de Danil Kazakov (PC Baix Ebre) el dissabte a Agullana i d’Ilya Savekin (PC Baix Ebre) el diumenge a Sant Jaume de Llierca després de fer bona una llarga escapada. A la cronoescalada a Vallter, la victòria ha estat per al flamant campió de Catalunya, Adrià Pericas, però Sergio Calvo ha estat segon i ha aconseguit emportar-se la general de la Volta a Girona 2023 amb només 7 segons de marge sobre Pericas. El podi final l’ha completat Marc Zafra (Europa-Tadesan-Bluepower).

En categoria femenina elit/sub23 la primera victòria va ser per a Júlia Pujol (Terbikes – Baix Ter), que aconseguia imposar-se a Alba Puig (Tot Net). En les proves de diumenge i dilluns, la participació de fèmines elit/sub23 va anar en augment i la guanyadora a Sant Jaume de Llierca va ser Elisabet Escursell (Baix Ter Club Ciclista). A Vallter 2000, la danesa afincada a Girona Fie Oesterby (The Service Course CC) completava un cap de setmana molt exigent aconseguint la victòria després d’haver disputat la reVolta dos dies abans amb la selecció catalana. La victòria general en categoria elit/sub23 va ser per a Alba Puig (Tot Net).

En el recorregut preparat per a cadets i fèmines júnior/cadet, el més fort va ser Aitor Martínez (Purito-Tadesan-Núria). Martínez es va imposar el dissabte a Agullana i ha repetit victòria el dilluns a Vallter 2000, aconseguint també d’aquesta manera emportar-se la general de la Volta a Girona 2023. El diumenge, la victòria va ser per al seu company d’equip Narcís Monturiol (Purito-Tadesan-Núria), que va creuar la meta per davant de Ferran Marcé i es va adjudicar el triomf. L’equip Purito-Tadesan-Núria ha estat el gran dominador de la categoria i s’ha emportat els tres trofeus, la classificació general i la classificació per equips.

En fèmines, la cadet Candela Pérez (Hemon Women’s Cycling Team) ha estat la millor d’entre les cadets i júniors i ha guanyat les tres proves parcials i la general final de la Volta a Girona 2023. Entre les júniors, Irune Sánchez (Hemon Women’s Cycling Team) va ser la més forta a Agullana, Mercè Sitjar (PC Baix Ebre) es va imposar a Sant Jaume de Llierca i Silvia Cuatrecasas (La Torreta Bike) ha estat la primera a Vallter. La millor fèmina júnior a la general final de la Volta a Girona 2023 ha estat Mercè Sitjar.

Tant fèmines com júniors tenen la seva pròxima cita en el calendari 2023 de Copa Catalana la pròxima setmana, amb la disputa del 4t Trofeu Vila de Juneda el diumenge 7 de maig. La prova tindrà les inscripcions obertes fins dimarts 2 de maig a la mitjanit.

Volta a Girona - Gran Premi Diputació 2023:

Júnior masculí

1. Sergio Calvo (Eolo Kometa) 4:59:51
  2. Adrià Pericas (Europa-Tadesan-Bluepower) a 0:07
  3. Marc Zafra (Europa-Tadesan-Buepower) a 3:51
  • Muntanya: Albert Pla (Finques Feliu Cycling Team)
  • Esprints especials: Martí Gozalbo (Finques Feliu Cycling Team)

3. Ferran Torra (Escola Ciclista Isaac Gálvez) a 1:41
  • Muntanya: Narcís Monturiol (Purito-Tadesan-Núria)
  • Esprints especials: Ferran Torra (Escola Ciclista Isaac Gálvez)

3. Adriana Vargas (Zaaf Development Team) a 7:11

Tota la informació i classificacions de la Volta a Girona - Gran Premi Diputació 2023